Vești proaste pentru șoferi! La ce preț va ajunge carburantul

Vești proaste pentru șoferi! La ce preț va ajunge carburantul

Prețul carburantului a atins un nou record pe piaţa din ţara noastră și pare că nu se va opri aici.

Șoferii români sunt impresionați de faptul că prețul la carburant a crescut atât de mult în ultimele zile. Prețul carburantului a atins un nou record, depășind 8 lei pe litru.

Un litru de benzină premium costă 8,14 lei la benzinăriile OMV din comuna Cornu şi MOL din Buşteni. Benzinăriile din apropiere au aproape același preț ca în cele de pe DN 1. Prin urmare, un litru de benzină premium la staţia Rompetrol din Comarnic costă 7,91 lei, la Petrom Buşteni costă 7,85, iar la Lukoil Azuga 7,92 lei.

Motorina premium costă peste 8 lei la aceleaşi benzinării OMV, MOL şi Rompetrol, Lukoil, Petrom. Așadar, motorina are prețul de 8,08 lei pe litru.

Barilul de petrol pe piaţa europeană a depăşit 130 de dolari şi se comercializează cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia.

Preţul gazelor naturale a crescut și el, aducând un maxim istoric pe piaţa europeană, după ce Statele Unite ale Americii au anunţat că ar putea impune restricţii pentru importurile de petrol rusesc.

Toate aceste lucruri se întâmplă de când Rusia a intrat în conflict cu Ucraina. Așadar, războiul a venit la pachet cu o criză economică, potrivit spynews.ro.

 

Comenteaza