Este OBLIGATORIU în România! Șoferii trebuie să-l aibă în mașină, altfel vor fi taxați

Este OBLIGATORIU în România! Șoferii trebuie să-l aibă în mașină, altfel vor fi taxați

Șoferii din România riscă să fie sancționați dacă au anvelopele foarte uzate.

Inspectorii Registrului Auto Român efectuează controale pe bandă rulantă în condițiile în care multe dintre mașinile care circulă pe drumurile din țară nu corespund din punct de vedere tehnic.

Cea mai des întâlnită problemă, potrivit RAR este reprezentată de anvelopele extrem uzate. Totodată, mulți șoferi nu au în mașină nici trusele medicale, nici stingătoarele de incendiu și nici triunghiurile reflectorizante, care sunt obligatorii conform legii.

Echipele de inspectori ale Registrului Auto Român Filiala Vaslui au început deja verificările pe drumurile publice, iar mulți şoferi au fost identificați în trafic cu vehicule care le pun viața în pericol.

Valentin Crețescu, directorul RAR Vaslui a dat detalii în acest sens pentru Rador. El susține că șoferii se pun în mare pericol în momentul în care folosesc anvelope diferite. Totodată, el a adus în discuție și lipsa dotărilor gen triunghi, stingător și trusă, care sunt extrem de importante.

„Anvelopele sunt foarte importante. Folosind alt tip, alte dimensiuni, probabilitatea să produci un accident rutier este foarte mare; lipsa dotărilor gen triunghi, stingător și trusă – extrem de importantă. Poți chiar salva viața unui om”, a declarat directorul RAR Vaslui.

Recomandări pentru participanții la trafic
Acesta a mai venit și cu o serie de recomandări pentru șoferi. Valentin Crețescu le recomandă participanților la trafic să remedieze toate defecțiunile tehnice ale mașinilor în centre specializate. El susține că în cazul service-urilor neautorizate, problemele mașinilor se pot agrava și mai mult.

„Recomandarea noastră este ca oamenii să apeleze la centre specializate, deci service-uri autorizate. Aceste dispozitive de verificat te modernizează și ele. Ar trebui făcute investiţii din partea acestor service-uri”, a adăugat șeful RAR Vaslui.

În același timp, inspectorii RAR avertizează și cu privire la sancțiunile pe care șoferii le riscă în cazul în care încalcă legea. Mai exact, posesorii de vehicule riscă amenzi usturătoare dacă circulă cu maşini care prezintă defecțiuni, însă își pun și viața în pericol, dar și pe a celorlalți participanți la trafic.


 
 

Etichete
Comenteaza