Lovitură pentru sute de mii de români. Iată cum poți să rămâi fără permis de conducere pe loc

Lovitură pentru sute de mii de români. Iată cum poți să rămâi fără permis de conducere pe loc

Începând cu luna aceasta și până în luna februarie, urmează să expire termenul de valabilitate peste 450.000 de permise de conducere.

Într-un comunicat de presă, în urma unei analize făcute de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, a rezultat faptul că, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 termenul de valabilitate a peste 450.000 de permise de conducere va expira. Așadar, sute de mii de persoane ar putea rămâne fără dreptul de a conduce.

Cine sunt românii care rămân fără permis de conducere din decembrie

Românii care au obținut permisul de conducere în perioada decembrie 2012 - februarie 2013 trebuie să știe că termenul de valabilitate va expira, așadar, acesta nu va mai fi valabil, motiv pentru care șoferii sunt nevoiți să schimbe documentul.
 
Pentru că solicitările vor fi foarte multe, autoritățile au anunțat și cum trebuie să procedeze românii care se află în această situație. Trebuie să se programeze online, să achite suma de 89 de lei, să pregătească actele necesare și să se prezinte la sediu.

„Ținând cont de numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași:

– efectuarea programăriilor online pe site-ul www.drpciv.ro;
– achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.);
– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei);
– prezentarea la sediu conform programării.”, se arată în comunicatul de presă.

Documente necesare preschimbare permis

Așadar, actele necesare pentru schimbarea permisului de conducere sunt: actul de identitate valabil, în original, permisul, fișa medicală și chitanța prin care se dovedește faptul că a fost plătită taxa.

Ulterior, noul document va fi livrat prin serviciul de curierat al Poștei Române, la adresa indicată de titular, sau poate fi ridicat de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare, între 5-15 zile. Până când va fi eliberat permisul, persoanei îi va fi eliberat un document cu valabilitatea de 15 zile. 
 
 
 
 

Comenteaza