Fapta care te lasă pe loc fără permis de conducere! Informația momentului pentru toți șoferii din ROMÂNIA

Fapta care te lasă pe loc fără permis de conducere! Informația momentului pentru toți șoferii din ROMÂNIA

Noile prevederi din codul rutier aduce vești mai puțin bune pentru majoritatea șoferilor din țară.

Șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înmatriculare al mașinii timp de șase luni, în cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum. Potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbaterea senatorilor, dacă șoferii sancționați astfel sunt prinși că merg cu mașina în perioada în care talonul este reținut, polițiștii pot dispune inclusiv confiscarea mașinii.

În primul rând, proiectul legislativ de la Senat introduce în Noul Cod rutier un nou prag de viteză, respectiv de peste 100 de km/h față de limita legală, pentru depășirea căruia, șoferii vor risca amenzi din clasa a IV-a de sancțiuni (cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce timp de 180 de zile, potrivit avocatnet.ro.

Șoferii ar putea rămâne fără mașini dacă sunt prinși că circulă fără talonul de înmatriculare sau fără inspecția tehnică validă. Vitezomanii ar putea să rămână fără mașini, măsura s-ar aplica celor care depășesc cu 100 de kilometri limita de viteză.

Proiectul de lege are mari vicii de constituționalitate, atrag atenția avocații.

„Inițiativa este bună în sensul de a înăspri sancțiunile și de a descuraja comportamente pe care le-am văzut în ultimul timp, de a nesocoti nu numai legea, ci și viața altor participanți la trafic”, a afirmat Artin Sarchizian, avocat.

În cel puțin 2 ani vor fi readuse radarele fixe pe șosele și camere care vor detecta șoferii agresivi în trafic, cei care au mașinile neverificate tehnic sau chiar au un istoric judiciar. Un astfel de sistem va fi montat și în București, potrivit capital.ro.

Comenteaza