Soferilor, nu mai aveți voie să faceți lucrul acesta dacă nu vreți să primiți amenzi usturătoare

Soferilor, nu mai aveți voie să faceți lucrul acesta dacă nu vreți să primiți amenzi usturătoare
| Foto: wowbiz.ro

Șoferii din România trebuie să renunțe la o practică des folosită în trafic, după ce prevederile Codului Rutier s-au schimbat. 

Au apărut noi modificări în Codul Rutier. Șoferii vor fi obligați să renunțe la o practică des întâlnită până acum. În caz contrar, riscă să fie amendați de către polițiști. Noua lege va intra în vigoare începând cu data de luni, 29 mai 2023 și va aduce schimbări uriașe pentru conducătorii auto care apelau la aceasta tehnică.

Au apărut o mulțime de schimbări în Codul Rutier, iar acum o nouă lege le va da bătăi de cap șoferilor. Este vorba despre o practică des întâlnită care până nu demult era chiar și legală. Mai precis, noua lege face referire la modificarea kilometrajului autoturismului. Oamenii legii  atrag atenția asupra faptului că șoferii nu mai au voie sub nicio formă să modifice kilometrajul real al mașinilor, altfel vor suporta consecințele.

Legea nr. 142 din 24 mai 2023 care prevede faptul că toate mașinile trebuie să aibă kilometrii reali a apărut deja în Monitorul Oficial încă din data de 26 mai, iar începând cu 29 mai va intra în vigoare.

Așadar, șoferii vor trebui să aplice această lege, deoarece nerespectarea ei va reprezenta o practică frauduloasă. 

„Este interzisă manipularea odometrului unui autovehivul, solicitarea manipulării odometrului sau orice acțiune de natură să influențeze înregistrarea exactă a numărului kilometrilor parcurși de un autovehicul. În sensul prezentei legi, prin manipularea odometrului se înțelege practica frauduloasă de modificare voită și neautorizată a kilometrajului real indicat de odometrul unui autovehicul.” , se arată în noua modificare a Codului Rutier, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza