Trucul pe care nu-l știu mulți șoferi. Cum poți plăti mai puțin la pompă

Trucul pe care nu-l știu mulți șoferi. Cum poți plăti mai puțin la pompă

Iată un pont care a fost oferit chiar de o femeie pe TikTok, prin intermediul căruia vei plăti mai puțin la pompă.

Vrei să economisești mai mulți bani atunci când alimentezi cu benzină? Ei bine, o americancă oferă pontul mult visat de către toți șoferii.

Pe contul său personal de TikTok, femeia proprune menţinerea rezervorului de benzină la jumătate, tot timpul, astfel încât pierderile prin evaporare să fie minime:

„Umpleţi când rezervorul de benzină este plin pe jumătate. Dacă vă permiteţi, păstraţi-l tot timpul la jumătate. Care este motivul: cu cât ai mai mult gaz în rezervor, cu atât mai puţin aer ocupă spaţiul gol. Benzina se evaporă mai repede decât îţi poţi imagina”, a spus femeia.

Explicația este simplă și logică. Când combustibilul se întâlnește cu aerul, acesta se evaporă mai repede. Benzina se evaporă, ceea ce înseamnă că atunci când rezervorul este cât mai plin cu benzină, riscul de a se evapora multă benzină este minim. Astfel, combustibilul din rezervor nu se va pierde inutil.

La ora actuală, preţul minim la benzină a ajuns la 7,67 de lei pe litru, iar la motorină este de 8.31 de lei pe litru. Iar preţul unui baril de petrol a ajuns acum la 99 de dolari după ce la începutul lunii martie era de 130 de dolari, potrivit cancan.ro.

Etichete
Comenteaza