Panourile solare devin obligatorii. De când se aplică această decizie

Panourile solare devin obligatorii. De când se aplică această decizie

Uniunea Europeană îi va obliga pe dezvoltatorii imobiliari să pună panouri solare pe clădirile noi.

UE are în plan ca Europa să treacă la energia verde. Până în 2030, jumătate din energia pe care o consumă Bătrânul Continent trebuie să vină din surse regenerabile. Tocmai din acest motiv panourile solare pe clădirile noi devin obligatorii.

În prezent, România produce circa 4.500 de megawați din energie regenerabil, mai mult din eoliene și mai puțin din panouri solare. Invesitorii anunță însă cel mai mare proiect, de 700 de milioane de euro. Aceștia promit că la Arad vor fi 1000 de hectare de panouri voltice.

Tot mai mulți români devin adepții energiei verzi. Dacă în 2019 aveam în țară 303 prosumatori, în 2021 avem aproape 14.000, iar până la finalul acestui an se estimează că am putea avea 30.000. Prosumatorul este cel care produce energie mai mult decât consumă și ce-i rămâne scoate la vanzare.

În România, ca să îți pui panouri fotovoltaice, îți trebuie răbdare. Procesul durează câteva luni și ai nevoie de un dosar cu o mulțime de acte. În plus, plătești la stat și 2.000 de lei, potrivit cancan.ro.

Comenteaza