Un copilaș de cinci ani a murit de ziua lui din cauza unui obiect găsit într-un aliment. Părinții sunt în stare de șoc

Un copilaș de cinci ani a murit de ziua lui din cauza unui obiect găsit într-un aliment. Părinții sunt în stare de șoc
| Foto: playtech.ro

Necazurile se țin lanț în România, astfel că mulți oameni nevinovați își pierd viața subit. 

O tragedie s-a abătut peste o familie din Maramureș, după ce băiețelul de cinci ani s-a înecat cu un obiect găsit într-un aliment din comerț. În ciuda eforturilor disperate de a-l salva, micuțul nu a avut nicio șansă.

Recomandările medicilor cu privire la evitarea pieselor mici în rândul copiilor mici nu este o glumă, iar din păcate, accidentele provocate de acest gen de jucării nu au luat sfârșit.

În urmă cu câteva zile, o familie din Maramureș a fost răpusă de pierderea copilașului de cinci ani, după ce acesta a înghițit o piesă de la jucăria găsită într-un ou de ciocolată.

În acea zi fatidică, micuțul împlinea cinci ani, o zi în care familia trebuia să sărbătorească și nu să-și plângă copilașul mort.

Totul a pornit în momentul în care băiețelul a înghițit rotița de la o mașinuță găsită într-un ou de ciocolată. Văzând că starea micuțului s-a agravat, părinții au sunat disperați la 112, îar în scurt timp, un ecjipaj medical s-a prezentat la locul accidentului.

Medicii s-au chinuit să-l resusciteze pe băiețel timp de trei ore, perioadă în care părinți disperați nu mai sperau decât într-o minune. Din păcate, vestea tristă că micuțul lor nu mai poate fi salvat le-a distrus viața pentru totdeauna.

„Copilul era în stop cardiorespirator, era în faza de resuscitare şi ventilaţie. Doi medici au efectuat manevrele, după care a fost preluat de un echipaj şi transportat la Centrul de Primiri Urgenţe din Vişeu de Sus.

Pe tot parcusul transportului au fost continuate manevrele de resuscitare”, a transmis medicul Alexandru Ilieș, de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Din primele verificări, cauza morții copilului pare clară, mai exact, prezența unui obiect strain în laringele micuțului.

„Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că un copil din Repedea, care avea un corp străin laringean, a fost transportat la spital de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar la ora 21.10, acesta a decedat”, a transmis Anca Pop, IPJ Maramureș.

De asemenea, cazul este urmărit și de Protecția Copilului, astfel că părinții vor avea parte de consiliere în încercarea de a depăși drama imensă prin care trec.

„Momentan, specialiştii noştri vor oferi consiliere psihologică membrilor familiei, urmând ca măsurile legale care se impun să fie dispuse şi în funcţie de concluziile la care vor ajunge organele de poliţie”, a transmis Adrian Mândru, purtător de cuvânt al DGASPC Maramureș, potrivit playtech.ro.

Medicii trag încă o data un semnal de alarmă către părinți, cărora le recomandă insistent să nu mai lase la îndemâna copiilor obiecte mici care prezintă risc de sufocare. De asemenea, specialiștii îi sfătuiesc pe părinți să participle la cursuri de prim ajutor, infirmațiile assimilate putând să salveze viața copiilor.

Comenteaza