Încă un român a murit de malarie, după decesul fostei soții a lui Alin Tișe! Momente îngrijorătoare la noi în țară!

Încă un român a murit de malarie, după decesul fostei soții a lui Alin Tișe! Momente îngrijorătoare la noi în țară!
| Foto: spynews

Un bărbat de 54 de ani a murit de malarie, după decesul fostei soții a lui Alin Tișe! 

Reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” declară că un bărbat internat în secția de Terapie Intensivă cu malarie a decedat. În plus, în ultimele 24 de ore, la această unitate medicală au fost admiși alți doi pacienți cu această boală, aceștia fiind, de asemenea, infectați în timpul unei călătorii în Zanzibar.

Conform declarațiilor reprezentanților, bărbatul în vârstă de 54 de ani, care era internat în stare gravă la această unitate medicală cu malarie, a murit zilele trecute. Pacientul se afla în secția de Terapie Intensivă.

În decursul unei luni, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” a înregistrat patru cazuri de malarie severă la pacienți care călătoriseră recent în Zanzibar.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a emis un apel către turiștii români care călătoresc în zone tropicale, îndemnându-i să discute cu medicii înainte de plecare despre măsurile de profilaxie împotriva malariei.

Conform Ministerului Sănătății, în ultimele trei luni au fost înregistrate 11 cazuri de malarie în România. Acestea implică persoane care au călătorit în zone endemice din Africa, respectiv 4 cazuri în noiembrie și decembrie și 3 cazuri în ianuarie, potrivit spynews.ro.

Comenteaza