Doliu în lumea sportului din România! A murit unul dintre cei mai buni sportivi ai țării noastre

Doliu în lumea sportului din România! A murit unul dintre cei mai buni sportivi ai țării noastre
| Foto: spynews.ro

 Este doliu în lumea sportului românesc după ce a murit unul dintre cei mai mari handbaliști ai țării, la vârsta de 83 de ani.

Lumea sportului din România este în doliu, asta după ce a murit Cezar Nica, unul dintre cei mai mari handbaliști din țara noastră. Sportivul s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani și a lăsat multă tristețe în urma lui.

Anunțul trist despre decesul handbalistului a fost făcut de CS Dinamo. Cezar Nica a fost câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în anul 1965, dar și dublu campion mondial.

Cezar Nica s-a născut în data de 13 octombrie 1940 la Codlea. El a debutat ca jucător la echipa Chimia Făgăraș, unde a contribuit la câștigarea titlului național la handbal în 11. Ascensiunea sa în lumea sportului a avut loc odată cu transferul lui la Dinamo București în primele decenii ale anilor 1960.

Celebrul jucător de handbal a atins culmile performanței sportive, câștigând Cupa Campionilor Europeni în anul 1965 și devenind un pilon al echipei naționale a României, cu care a obținut titlurile mondiale în anii 1964 și 1970, precum și medalia de bronz în anul 1967.

Începând din anul 1971, Cezar Nica și-a orientat cariera spre antrenorat, petrecând aproape două decenii în calitate de antrenor al echipelor CSU Galați, Nitramonia Făgăraș și Dinamo Brașov. De altfel, el a antrenat echipa națională de seniori, pe care a condus-o la Jocurile Olimpice de la Barcelona în anul 1992, potrivit spynews.ro

Comenteaza