S-a încheiat necropsia omului de afaceri mort în explozia de la Arad. Ce au descoperit medicii legiști

S-a încheiat necropsia omului de afaceri mort în explozia de la Arad. Ce au descoperit medicii legiști
| Foto: observatornews.ro.

Medicii legiști care s-au ocupat de cazul bărbatului asasinat în explozia de la Arad, au finalizat necropsia.

 

Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul a murit pe loc, după ce mașina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.

Surse din anchetă au declarat, luni, că anchetatorii au stabilit că persoana decedată la volanul mașinii este, cu certitudine, Ioan Crișan, ADN-ul fiind confirmat.

În plus, cauza morții a fost stabilită ca fiind explozia și inhalarea de gaz.

Procurorul care conduce ancheta în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crişan a dispus efectuarea mai multor expertize şi constatări criminalistice, a anunţat, luni, Parchetul General. Ancheta vizează infracţiunea de omor calificat cu premeditare, încadrarea iniţială fiind cea de omor.

Mai multe persoane au fost audiate deja în dosarul care a ajuns pe masa anchetatorilor de la Parchetul General.

”În cauză au fost audiate mai multe persoane, în continuare fiind efectuate activităţi de urmărire penală în ritm continuu şi susţinut. În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie şi soluţionării cu celeritate a cauzei, au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică”, au mai precizat procurorii.

Explozia, urmată de un incendiu și soldată cu un deces, a avut loc sâmbătă dimineața în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. La volan se afla Ioan Crișan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

Anchetatorii caută indicii care ar putea să-i ducă la motivul pentru care în mașina omului de afaceri a fost amplasat un dispozitiv artizanal acționat de la distanța. Potrivit surselor din anchetă, în mașină a fost găsit praf de pușcă, iar scaunul omului de afaceri a fost total mutat din loc de suflul exploziei, semn că un astfel de dispozitiv ar fi fost amplasat sub scaunul lui sau în zona podului pedalier.

Ce mai poate fi luat în calcul, la această oră, de către anchetatori, este un transport de țigări care a ajuns la Arad și a fost interceptat de polițiștii din Sâmbăteni, în data de 24 mai, și care s-ar putea să aibă legătură cu omul de afaceri, potrivit observatornews.ro.

Se bănuiește că acesta le-ar fi dat pontul oamenilor legii, despre transportul cu 600 de baxuri de țigări.

Comenteaza