Primarul din Crevedia, prins cu minciuna în scandalul exploziei. Ce a făcut când a aflat că a fost descoperit

Primarul din Crevedia, prins cu minciuna în scandalul exploziei. Ce a făcut când a aflat că a fost descoperit

O stație GPL din Crevedia a explodat iar în urma deflagrațiilor, două persoane și-au pierdut viața și alte 56 au fost rănite. Potrivit primelor informații, primarul localității știa ce se petrece acolo.

În cursul zilei de sâmbătă, două explozii au avut loc la o stație GPL din localitatea Crevedia. Deflagrațiile au produs o adevărată tragedie, două persoane pierzându-și viața și alte 56 fiind rănite. După aceste incident extrem de grav, autoritățile au deschis o amplă anchetă, în urma căreia se va stabili cine se face vinovat de producerea acestei tragedii.

Marți seară, în cadrul unui interviu acordat celor de la Antena 3 CNN, Florin Petre, primarul din Crevedia, a explicat că nu știa de activitatea de încărcare a cisternelor de la staţia GPL, acolo unde au avut loc cele două explozii. Mai exact, edilul a declarat că nu a primit niciun avertisment din partea prefecturii sau a Consiliului Judeţean pentru a face verificări dacă staţia GPL este închisă în urma dispoziției ISU.

„Eu nu am de unde să ştiu ce s-a întâmplat acolo, Organele competente o să facă o cercetare când se vor închide cele trei cisterne care au mai rămas. Eu mi-am dat seama că se întâmplă o nenorocire. Nu ştiam ce se întâmplă acolo cu cisternele pline, goale, nu ştiam. M-am dus acolo şi am văzut ce se întâmplă, când a început tragedia. Nu mă gândeam decât la oamenii care au ieşit fără haine arşi, salvarea, pompierii nu veneau şi când au venit nu au făcut nimic, au dat cu stângul în dreptul şi s-au contrazis”, a declarat Florin Petre, primarul din Crevedia.

Atitudinea primarului Florin Petre s-a schimbat însă radical, după ce i-a fost prezentată o postare de pe pagina oficială de Facebook a primăriei Crevedia, unde este citată o declarație a sa care contrazice totul. În urma dezvăluirii acestei postări, edilul a refuzat să mai continue interviul.

„În urma catastrofei petrecute la o fostă stație GPL din Crevedia, autoritățile locale, sub coordonarea primarului Petre Florin, s-au alăturat echipelor de salvatori, într-un efort comun pentru a diminua pagubele și a limita numărul victimelor din cadrul populației.

Primarul Petre Florin afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU.

Primarul a explicat: „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, se arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Crevedia, potrivit cancan.ro.

Comenteaza