Reacție adversă severă! Ce a pățit un tânăr de 23 de ani după ce s-a vaccinat cu Pfizer

Reacție adversă severă! Ce a pățit un tânăr de 23 de ani după ce s-a vaccinat cu Pfizer
| Foto: știrile kanal d

Un tânăr de 23 de ani din județul Brașov a suferit un șoc anafilactic după vaccinarea cu serul Pfizer.

Anunțul a fost făcut miercuri de Prefectura Brașov. Instituția a anunțat că marţi băiatul a fost imunizat la un centru din județ, iar la câteva minute a intrat în şoc anafilactic, fiind necesară intervenţia echipajelor medicale.

Imediat, pacientul a fost transportat la spital, iar în cursul zilei de miercuri a solicitat externarea. Pacientul nu are antecedente de şoc anafilactic şi nici nu este cunoscut cu alergii.

La 24 de ore după cazul de șoc anafilactic al unei fete de 16 ani din Maramureș, un incident similar post-vaccinare a avut loc și în județul Brașov.

Prefectura Brașov a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că un bărbat de 23 de ani care s-a vaccinat marți cu serul Pfizer la un centru din județul Brașov a suferit șoc anafilactic, fiind necesară intervenția echipajelor medicale.

Din fericire, starea băiatului s-a îmbunătățit și în cursul zilei de miercuri a solicitat externarea. Acesta nu are antecedente de şoc anafilactic şi nici nu este cunoscut cu alergii, potrivit informării postate pe pagina de Facebook a instituției.

În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde.

Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic.

Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată și ulterior supravegheată în UPU și internată pe secția medicală a unității sanitare. La data de 21.04.2021 pacientul solicită externarea și pleacă spre domiciliu”, anunță Prefectura, potrivit fanatik.ro.

Comenteaza