Raed Arafat, adevărul despre vaccinarea obligatorie. În ce pericol se află românii

Raed Arafat, adevărul despre vaccinarea obligatorie. În ce pericol se află românii
| Foto: Edupedu

Raed Arafat a vorbit duminică seara despre desfășurarea campaniei de vaccinare în România. 

 

Potrivit șefului DSU, mulți români se lasă păcăliți de informații false, folosindu-le împotriva sănătății lor. Acesta transmite un avertisment cu privire la consecințele pe care le poate avea dezinformarea populației.

Raed Arafat revine cu un anunț important pentru cetățeni, reamintind că vaccinarea nu este și nu va fi obligatorie, deși această opțiune este cheia către revenirea la o viață cât mai aproape de cea normală.

Șeful DSU face acuzații grave la adresa tuturor celor care se folosesc de diferite situații pentru a da vina pe vaccinare, menționând că decesele mediatizate nu au ca și cauză vaccinarea, chiar dacă uneori aceasta a coincis cu datele decesurilor.

Raed Arafat susține că există o dorință puternică de inducere în eroare a românilor, lucru care pune piedici unei vaccinări mai rapide și implicit, a sigurnaței sănătății.

„Este legitim că Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică. În același timp, știind că există campanii foarte agresive împotriva vaccinării COVID, trebuie să clarificăm că nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie.

Nu cred că Ministerul Sănătății vine cu altceva. Pe partea de COVID clar vaccinarea este voluntară.
Toate campaniile anti-vaccinare, folosirea unor decese care s-au dovedit clar că nu au nicio legătură cu vaccinul, sunt extrem de periculoase.

Și dacă fac ceva, întârzie momentul în care noi putem sa ajungem intr-adevar să luăm măsuri serioase de relaxare și revenire la normalitate,” a declarat șeful DSU, duminică, potrivit playtech.ro.

În cadrul emisiunii “Punctul de întâlnire”, Raed Arafat a prezentat situația testării și a vaccinării din România, menționând totodată bilanțul îmbolnăvirilor cu Covid-19. Potrivit acestuia, țara noastră se află pe un platou, neînregistrând nicio creștere și nicio scădere deosebită.

Acesta a menționat că scăderea cazurilor din ultima vreme se datorează restricțiilor impuse de autorități și nu de vaccinare.

„În ultima perioadă suntem pe un platou, nu putem să spunem că scădem semnificativ sub. Sunt zone în care cazurile au scăzut, sunt foarte puține zone care sunt egale sau la creștere.

Numărul de cazuri a scăzut datorită măsurilor luate în ultima vreme. Și nu sunt măsuri atât de dure, față de alte țări”, a transmis Raed Arafat, potrivit sursei citate.

Comenteaza