Povestea bărbatului terorizat de poliție. „M-au reținut, bătut și umilit. Când s-au plictisit de mine m-au abandonat desculț pe câmp”

Povestea bărbatului terorizat de poliție. „M-au reținut, bătut și umilit. Când s-au plictisit de mine m-au abandonat desculț pe câmp”

Ionuț este un tânăr care anul trecut a fost reținut de polițiști, bătut, înjurat și apoi abandonat pe un câmp.

Sunt polițiștii de la Secția 16 din Capitală. O parte dintre ei au fost implicați într-un incident similar în 2018. Ionuț nu înțelege nici acum cum de i s-a întâmplat asta tocmai lui.

„Tălpi, pulpele superioare, braț cot degete peste tot m-au lovit. Trântit la pământ și bătut cu cătușele la spate. Nu știu cred că trebuie să fie întrebați dânșii cum au putut ajunge să urineze pe mine”, a povestit Ionuț Gheorghe, victima polițiștilor.

Cei 8 polițiști au fost arestați preventiv. Adrian Cuculis, avocatul lui Mihai, vrea să ceară 500.000 de euro daune morale și speră să tragă un semnal de alarmă asupra abuzurilor din partea anumitor polițiști.

„Polițiștii au urinat peste el după ce l-au bătut îngrozitor. Nu există nici un dosar în România unde să fi reținut asemenea fapte. În dosar în momentul de față s-a dispus urmărirea penală in personam adică asupra persoanei respective.

Vorbim despre o persoană care sau mai multe persoane care au fost arestate preventiv. Există tot probatoriul necesar pentru a se dispune din punctul meu de vedere trimiterea în judecată”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, potrivit alephnews.ro.

Comenteaza