Povestea foarte tristă a Mariei Tănase. De ce nu a avut artista copii

Povestea foarte tristă a Mariei Tănase. De ce nu a avut artista copii
| Foto: spynews.ro.

Maria Tănase a fost o mare artistă a României dar puțini știu că artista a avut o viață foarte grea.

Maria Tănase a murit pe 22 iunie 1963, după ce ar fi luptat o perioadă îndelungată cu cancerul pulmonar, diagnosticat de care a aflat pe când se afla într-un turneu în România. Parcă și-ar fi presimțit moartea, asta pentru că în 1959 a susținut ultimul concert în străinătate. De atunci, majoritatea aparițiilor au fost în România.

Încă de mică, Maria Tănase se face remarcată cu pasiunea sa pentru muzică. Născută într-o familie modestă, artista nu încetează să visează la o carieră impresionantă, deși a făcut doar trei clase. A fost nevoită să renunțe la școală, pentru a-și ajutat părinții la muncile câmpului.
 
În 1921, Maria Tănase își face debutul la serbarea de final de an a școlii primare. Chiar dacă a fost nevoită să abandoneze studiile, cea supranumită „Regina cântecului românesc” a sperat că într-o zi își va putea duce la capăt planul de a-și face o carieră în muzică.

Opt ani mai târziu, Maria Tănase se îndrăgostește pentru prima dată. Cel care ar fi cucerit-o pe artistă a fost un medic.

Cântăreața ar fi rămas însărcinată, dar medicul nu a fost de acord ca ea să aducă pe lume un copil, așa că, a ajutat-o să facă avort, procedură care ar fi împiedicat-o pe artistă să mai aibă urmași.

Și-a continuat cariera în muzică în România, iar în 1938, deja susținea concerte în străinătate, acolo unde avea să îl cunoască și pe Constantin Brâncuși.

Povestea de dragoste dintre Maria Tănase și Constantin Brâncuși a fost una tumultoasă. A început brusc și s-a terminat la fel. Cei doi s-au cunoscut la o expoziție de artă, în Paris, pe vremea când Maria Tănase avea 25 de ani.

Cu toate că sculptorul Constantin Brâncuși era la vârsta pensionarii, mai exact avea 62 de ani, diferența de vârstă nu a fost o piedică în calea poveștii lor de dragoste.

Gelozia ar fi fost motivul pentru cei doi s-au despărțit. La moartea lui Constantin Brâncuși, Maria Tănase a fost cea care și-a plâns iubitul, potrivit spynews.ro.
 

Comenteaza