Copil român de 5 ani, împușcat de fratele lui mai mare, din greșeală. Cum a murit băiatul

Copil român de 5 ani, împușcat de fratele lui mai mare, din greșeală. Cum a murit băiatul
| Foto: observatornews.ro

Un copil de 5 ani a fost împușcat de fratele lui mai mare în timp ce se aflau împreună cu părinții la un picnic. Tragedia s-a întâplat în a doua zi de paște din cauză unei persoane care a lăsat arma nesupravegheată.

Copilul de 5 ani a fost conştient o vreme şi a fost întins pe iarbă în aşteptarea echipajului medical. Cu ultimele sale puteri, băiatul, care fusese împuşcat în piept de fratele său cu trei ani mai mare, şi-a întrebat mama dacă o să moară.

La scurt timp, copilul a devenit inconştient, iar familia a început să îl resusciteze până a venit SMURD-ul. Medicii sosiţi la faţa locului nu l-au mai putut salva.

Arma a fost lăsată nesupravegheată de un pădurar care participa la picnic. Surse din cadrul anchetei spun că încă nu este clar dacă băieţii au găsit arma nesupravegheată sau dacă erau învăţaţi să tragă la ţintă.

Deţinătorul armei a fost reţinut pentru 24 de ore şi cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea stabilirii și clarificării tuturor aspectelor.

Acesta este cercetat pentru ucidere din culpă sub forma participării improprii, dar, cel mai probabil, cercetările vor fi extinse şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, la marginea unei păduri din apropierea localității Mădăraș, un minor de 5 ani a fost împușcat accidental în zona pieptului de către un alt minor de 8 ani cu o armă cu aer comprimat ce aparținea unui angajat al Ocolului Silvic și care a fost lăsată nesupravegheată.

Distanţa de tragere a fost de 1-2 metri, iar alica a intrat în toracele copilului prin partea stângă, prin coaste, în plămân.

Minorul se afla în stare de inconștiență, iar echipele de salvare sosite la fața locului au încercat resuscitarea acestuia, însă fără succes.

 

Etichete
Comenteaza