A fugit din iadul sedării. Un pacient descrie spitalul groazei, în care a stat zile întregi sedat

A fugit din iadul sedării. Un pacient descrie spitalul groazei, în care a stat zile întregi sedat
| Foto: observatornews.ro

Un bărbat din Gradiște descrie spitalul groazei în care a fost ținut zile întregi sedat din cauză că a fost internat cu Covid. El a reușit să scape dela moare doar fugind. Medicii se spală pe mâini 

La trei luni de la externare, încă nu îşi simte mâna şi picioarele. Medicii pun totul pe seama sechelelor neurologice.

28 de zile a durat calvarul bărbatului de 48 de ani în spitalul COVID din Grădişte. ”E aproape un loc de exterminare, as putea spune”, spune acesta. Unele amintiri sunt vagi, din cauza sedativelor care i-au fost administrate în perioada când a fost legat de patul de spital. Fusese mutat între timp din salon în secţia de Terapie intensivă.

 Pacientul care a fugit din spital: ”Vreo doua zile am stat legat de maini si de picioare, sedat. Când m-am trezit, m-am trezit efectiv cu mâinile și picioarele amorțite. În momentul în care te-ai zbatut era greșeala vieții tale pentru că imediat veneau cu o seringă pregatită și o băgau în perfuzie”.

A scăpat greu de urmele de pe mâini şi picioare, lăsate de legăturile prea strânse care au provocat oprirea circulaţiei. Însă mâna dreapta și tălpile picioarelor tot nu şi le simte, în ciuda medicamentelor luate.

Încă nu îi vine să creadă că a scăpat viu din spitalul în care a văzut moartea cu ochi. Zi de zi, noapte de noapte, pacienţi de lângă el se stingeau.

Pacientul care a fugit din spital: ”Primul a fost mai șocant pentru mine, pentru că nu m-am asteptat. A zis să-l ajut puțin să se ridice si omul și-a dat duhul, efectiv”

Abia după ce a fost mutat de la ATI într-o secţie normală a putut să fugă. Mama lui este cea care l-a aşteptat în faţa spitalului, într-un taxi.

Mama pacientului fugit: ”Când l-am văzut, am văzut filme d-astea cu Auschwitz: arăta mai rău. I-am zis: Doamne, Dumnezeule, dar tu arati groaznic, cum iti da drumul din spital? N-a zis nimic, hai ca nu mai pot”.

Medicul care l-a tratat spune însă că bărbatul nu a fost legat, potrivit observatornews.ro.

 

Comenteaza