Primele declarații ale Ancăi Cârcu, după acuzațiile din dosarul de prostituție de la Turda: “Nu sunt arestată. Sunt victima unei cruciade de fake-news mediatic”

Primele declarații ale Ancăi Cârcu, după acuzațiile din dosarul de prostituție de la Turda: “Nu sunt arestată. Sunt victima unei cruciade de fake-news mediatic”
| Foto: libertatea.ro

Anca Cârcu este acuzată într-un dosar de proxenetism, la nivel internațional. Deși a apărut informația că ar fi arestată, acest lucru nu este adevărat.

Anca Cârcu a trimis un comunicat de presă catre infobistrita.ro, în care spune că este în libertate și că este nevinovată. 

Redăm mai jos comunicatul:

“În urma informațiilor apărute în presă conform cărora aș fi arestată într-un dosar de proxenetism, camătă și șantaj înțeleg să arăt următoarele:

În primul rând, fac mențiunea că nu sunt arestată. Într-adevăr, Parchetul Judecătoriei Turda a făcut o descindere în mai multe cluburi din Tenerife, printre care și clubul pe care îl administrez. În acest sens, arăt că sunt victima unei veritabile cruciade de fake-news mediatic – în realitate, eu sunt la acest moment sunt în libertate (totodată am convingerea intimă că voi fi cercetată în viitor fără vreo măsură preventivă).

Cu privire la acuzația care mi se aduce, nu doresc să periclitez în vreun fel bunul mers al anchetei, dar voi spune doar atât: sunt acuzată de faptul că aș fi înlesnit practicarea prostituției de către două tinere în clubul moștenit de la fratele meu. Această acuzație este una nefondată și mă declar public nevinovată. Nu știu ce făceau la alte cluburi, însă la mine la club erau angajate cu carte de muncă.

Perioada așa zis infracțională se suprapune aproape perfect cu perioada pandemică în care clubul al cărui administrator am ajuns să fiu a fost închis. Astfel, în perioada de lockdown, cu toate restricțiile pe care le-am simțit cu toții, era imposibil să particip în vreun fel la comiterea acestei infracțiuni. Până la urmă au fost câteva luni de zile în care era ilegal să ieși în afara casei, cu atât mai puțin să poți derula activitățile la care fac referire procurorii.

Apoi, motivul pentru care cred eu că am ajuns în acest dosar este dat de o gravă confuzie. Se susține că cele două fete se prostituau în alte trei cluburi iar singurul motiv pentru care am ajuns și eu în dosar este faptul că acestea lucrau cu forme legale în clubul meu. Din câte știu eu, patronii celor trei cluburi nu sunt în dosar alături de mine, dar eu am ajuns să fiu suspect în dosar.

Mai mult decât atât, oricine mă cunoaște știe că mi-am dedicat o mare parte a carierei mele pentru a susține independența, libertatea și puterea feminină. Această activitate de care sunt acuzată contravine celor mai intime principii ale ființei mele și trecând peste dimensiunea ilegală a faptei, reiterez că eu nu aș fi niciodată în stare să fac lucrurile de care sunt acuzată. Condamn vehement tot ce este legat de activitatea de proxenetism și reiterez faptul că eu nu aș putea vreodată să fiu implicată în așa ceva.

În ultimul rând, arăt că am deplină încredere în autoritățile române și cred cu tărie voi fi găsită nevinovată de acuzația care mi se aduce. Cred că la acest moment justiția trebuie lăsată să își facă datoria și adresez un apel public, în special mediei, de a nu pune presiune pe actul de justiție”.

Comenteaza