Vestea anului în România! Elena Udrea ar putea fi eliberată?!

Vestea anului în România! Elena Udrea ar putea fi eliberată?!
| Foto: mediafax

Elena Udrea ar putea să iasă, în curând, din închisoare după ce Înalta Curte de Casație și Justiție va lua o decizie în ceea ce privește dosarul Gala Bute.

Elena Udrea așteaptă verdictul în dosarul pentru care a fost condamnată la închisoare. Dacă hotărârea va fi favorabilă, fostul ministru al Turismului va fi pusă în libertate. Până acum, pronunțarea a fost amânată de două ori, însă astăzi, potrivit unor surse judiciare, s-ar da sentința.

Deși este o veste bună pentru Elena Udrea, aceasta ar putea să iasă din închisoare cu mai puțini bani în conturi. ANAF vrea să îi vândă bunurile, pentru a recupera, măcar o parte, din prejudiciul total de peste 9 milioane lei.

Prima încercare de a vinde la licitație terenurile fostului ministru al Turismului a eșuat. Din acest motiv, conform procedurii obișnuite a ANAF, în acest tip de situație, se va reduce prețul cu 25%. Mai exact, de la aproximativ 800.000 de euro (inclusiv TVA) prețul de la care s-a pornit în prima licitație,(n.r. cât costa grupul de terenuri), de data aceasta se va începe „strigarea” de la 600.000 de euro.

ANAF plănuiește să vândă de asemenea două mașini ale Elenei Udrea, respectiv un Mercedes vechi de 17 ani și un Fiat 500 vechi de 10 ani, într-o licitație similară programată în luna noiembrie.

În urmă cu câteva săptămâni, avocata Elenei Udrea făcea o serie de declarații referitoare la stadiul în care se află procesul în care este implicat fostul Ministru al Turismului.

”Suntem în fața unei rulete rusești pe situația prescripției și nu numai. Nu cred că putem să discutăm despre o prezivibilitate a soluțiilor, strict pe procedură, în prezent, în România. Cu atât mai puțin pe partea aceasta de prescripție. Nu am formulat vreo astfel de cerere până în prezent, ne axăm mai degrabă pe eliberarea ei. Sperăm că totuși justiția din România, până să ajungem la forurile internaționale, va analiza cazul dumneaei și va constata că în dosarul Gala Bute, unde a fost condamnată, avem un președinte de complet care a fost numit indirect de către președintele României în acel complet și de aceea nu a avut parte de un proces echitabil”, a declarat avocata acesteia pentru antena3.ro.

Comenteaza