Ce avere are Costel Alexe, fostul ministru urmărit de DNA? Povestea fermei secrete care valorează 1 milion de euro

Ce avere are Costel Alexe, fostul ministru urmărit de DNA? Povestea fermei secrete care valorează 1 milion de euro
| Foto: Inquam Photos

Costel Alexe, fost ministru în Guvernul Orban, a strâns o avere impresionantă până la vârsta de 37 de ani. 

Între 4 noiembrie 2019 și 5 noiembrie 2020 a fost ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor în ambele guverne conduse de Ludovic Orban. Pe 27 septembrie 2020 la alegerile locale a fost ales Președinte al CJ Iași.

Alexe este urmărit penal de DNA pentru că ar fi luat mită de la un combinat siderurgic, 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Pe 4 ianuarie 2021, Direcția Națională Anticorupție (DNA) i-a cerut pe președintelui Klaus Iohannis încuviințarea urmăririi penale a fostului Ministru al Mediului. O zi mai târziu, șeful statului a dat undă verde după ce a aprobat cererea DNA.

Costel Alexe s-a născut la 20 august 1983 la Adjud. Cariera lui politică a fost discretă inițial, dar a luat avânt în ultimii ani. A fost consilier juridic și apoi director la Oficiul de Cadastru din Iași. Are două mandate de deputat. A fost șef al Organizației Județene Iași a PNL, ministru și, recent, a devenit președinte de Consiliu Județean. Averea sa, dar și a rudelor apropiate a crescut în ultima perioadă, potrivit fanatik.ro.

Conform declarației de avere, Alexe deține trei terenuri extravilane în mediul rural. Toate sunt pe numele soției, Raluca Alexe. Fostul Ministru mai are încă unul, concesionat chiar de el, de la Primăria altei comune din județ.

Comenteaza