Studentul acuzat de dubla crimă din Iași, rămâne în continuare după gratii. Ce probe le lipsesc anchetatorilor

Studentul acuzat de dubla crimă din Iași, rămâne în continuare după gratii. Ce probe le lipsesc anchetatorilor
| Foto: wowbiz.ro

Avocata lui Sami El Bourkadi a confirmat prelungirea măsurii de arestare preventivă pentru băiatul care este principalul suspect.

Tribunalul Iași a decis că Sami El Bourkadi va rămâne încă 30 de zile în închisoare. Totuși, decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Dubla crimă din Iași, de la finalul anului trecut, rămâne încă un mister nerezolvat. Singurul suspect din dosar, studentul canadian de origine marocană Sami El Bourkadi, a aflat astăzi că va rămâne în continuare în arest preventiv, după ce expertiza ADN a scos în evidență noi probe care ar putea să îl incrimineze în cazul uciderii lui Youssef Ajniyah şi a prietenei acestuia, Ioana Vanesa Burlacu.

„Instanţa admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, privind prelungirea măsurii arestării preventive în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat sub aspectul săvârşirii de infracţiunii de omor calificat, pe o durată de 30 de zile. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru procuror şi pentru inculpat”, au transmis judecătorii de la Tribunalul Iași.

Avocata suspectului principal, Raluca Andrei, susține că decizia va fi atacată în instanță.

În urma cercetărilor, s-a constat că moartea celor două victime a fost una violentă. Autorul a încercat să distrugă dovezile prin incendiere. Suspectul principal a vizitat vila în care locuiau Youssef și Vanessa în ziua în care s-a întâmplat totul, dar susține că nu ar fi mers înăuntru.

„Raportul necropsiei arată că decesul celor două victime a survenit cu 24-36 de ore înainte de a fi descoperite, ceea ce înseamnă că totul s-a întâmplat, cel mai devreme, la prânz, în data de 9 decembrie. Cu leziunile pe care le aveau și cu expunerea la fum nu puteau trăi mai mult de o oră”, a precizat avocatul Raluca Andrei pentru WOWbiz.ro. 

În urma expertizei ADN, sângele lui Sami El Bourkadi a fost găsit pe obiectele care le aparțin victimelor. Motivul, susține avocatul apărării, ar fi un accident pe care acesta l-ar fi avut în seara de 8 decembrie, ultima care i-a prins pe Youssef și Vanessa încă în viață.

 „Mai multe probe lipsesc. Bijuteriile lui Youssef, un lanț, un ghiul, telefoanele lor mobile și mai multe carduri. Acestea au lipsit de la început.(...) La IML Iași a fost adus un obiect care i-a aparținut Vanesei, cu pete de sânge. Se presupune că-i aparțin lui Sami. Și pe bunurile trimise pentru expertiză ADN la București s-a găsit sângele inculpatului, dar acestea sunt de când Sami s-a tăiat la mână. În seara de 8 decembrie 2021, când a ajuns în complexul în care locuiau Youssef și Vanesa, acesta a alunecat și s-a tăiat într-un recipient metalic. Faptul că sângele lui Sami se află și pe papucii purtați atunci de Youssef se explică, pentru că Youssef l-a ajutat să se bandajeze”, a adăugat avocata Raluca Andrei pentru WOWbiz.ro.

 

Comenteaza