S-a aflat ce medicamente la Petrică Mîțu Stoian: „M-AI ELECTROCUTAT, NU AI SIMȚIT?!”

S-a aflat ce medicamente la Petrică Mîțu Stoian: „M-AI ELECTROCUTAT, NU AI SIMȚIT?!”
| Foto: cancan.ro

 Moartea lui Petrică Mâțu Stoian a ăndurerat atât publicul, lumea folclorului dar și rudele și oamenii apropiați.

. Sora artistului, cea care s-a îngrijit în ultima perioadă de sănătatea lui, a acceptat să se efectueze necropsia. Procurorii s-au sesizat, după ce au aflat că alți trei pacienți au avut probleme mari de sănătate în urma oxigenării excesive la clinica privată unde artistul a mers pentru recuperarea post-COVID.

Steliana Sima a declarat la Romania TV că moartea lui Petrică Mâțu Stoian ridică multe semne de întrebare, deoarece starea de sănătate a artistului, era bună din punct de vedere medical. De asemenea, artista a relatat că Petrică Mâțu Stoian lua anticoagulante. Sima a relatat că l-a întâlnit pe regretatul Mâțu la filmări cu o seară înainte să plece la Reșița, iar acesta nu dădea semne că ar fi fost ceva în neregulă cu el.

”Eram împreună, se terminase filmarea, Petrică m-a prins de mijloc și a avut o tresărire „Ah m-ai electocutat!” adică ne electrizasem, cum se mai întâmplă și mi-a arătat degetul „M-ai electrocutat, nu ai simțit?!”. Lua anticoagulante, stiam, el le lua pentru inimă.

El avea probleme cu inima și urma să se opereze, avea de ceva timp probleme și de aceea el a vrut să facă ceva în sensul ăsta. Atunci ne-a spus in seara când ne-am despărtit , ca voia sa plece la Reșița. Nu dădea niciun semn ca ar fi ceva în neregulă cu el, era Petrică cel pe care îl știam, cu glumele lui, nu era nimic modificat prin atitudinea lui sau să ințelegem că e ceva neînregula cu el”, a declarat Steliana Sima.

„A trecut prin boală fără să știe. Era răcit nu s-a simțit bine, el a descoperit că avusese Covid când a facut un CT, că avea o afecțiune pe unul din plămâni post-Covid, dar el și-a facut vaccinul printre primii dintre noi, cele două doze.
Noi ne-am vaccinat, el ne-a încurajat.

La filmare nu intri fără certificat verde și nu intri fără PCR. Noi am cântat la același microfon, dacă era să ne transmitem boala, am fi luat-o, au trecut deja 10 zile. În perioada când i-a fost rău, făcând o formă mai ușoară, el a stat acasă și s-a tratat avea temperatura 36,9 , a luat anti-inflamatorii. În perioada cât a fost bolnav nu a făcut PCR”, a mai spus Steliana Sima.

„Da, facem autopsia pentru că s-au sesizat procurorii. Sunt mai multe persoane care au păţit. Vin oameni afectaţi de acolo de la clinică. El avea 15 ședințe. I s-a făcut rău după prima ședință. Faci o ședință şi te ia cu salvarea? Înseamnă că ceva nu a fost în regulă acolo”, a spus sora artistului, la Antena 3.

Sâmbătă dimineață, starea artistului a început să se agraveze, iar medicii s-au văzut nevoiți să-l transfere de urgență la spitalul din Reșița. Petrică Mâțu Stoian se afla într-un șoc septic, ceea ce înseamnă că organele îi erau foarte afectate și cedau rând pe rând. Artistul a fost intubat pentru că nu a suportat masca de oxigen, însă organismul său a cedat.

În jurul orei 20.30, pe 6 noiembrie, Petrică Mâțu Stoian și-a dat ultima suflare, în secția ATI de la Spitalul de urgență din Reșița. Ajunsese acolo cu o bronhopneumonie post-COVID şi cu stare septică, după ce fusese sub tratament, la o clinică privată din Caraș-Severin.

Dosar pentru ucidere din culpă
Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat, în 8 noiembrie, dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă.

„În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secției de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița”, au anunțat procurorii, potrivit cancan.ro.

Comenteaza