Petrică Mâțu Stoian a avut o mare dorință! Ce nu a mai apucat artistul să facă înainte de moartea sa..Dureros!

Petrică Mâțu Stoian a avut o mare dorință! Ce nu a mai apucat artistul să facă înainte de moartea sa..Dureros!

Petrică Mâțu Stoian avea o mare dorință înainte de moarte iar Olguța berbec a fost cea care a făcut dezvăluirea.  

Olguța Berbec recunoaște faptul că Petrică Mâțu Stoian şi-a pus amprenta asupra carierei sale și mereu a ținut cont de sfaturile regretatului artist. Moartea fulgerătoare a lui Petrică Mâțu Stoian a lăsat un gol imens în sufletul său, dar amintirea lui va rămâne veşnic vie.

Olguța Berbec a dezvăluit ultima discuție pe care a avut-o cu Petrică Mâșu Stoian și marea dorință a acestuia de a-și pune muzica pe disc de vinil.

”Ultima discuție cu dânsul a fost la Festivalul Maria Tănase, în septembrie și atunci i-am dăruit un disc. Eu am scos pe disc de vinil albumul meu cel nou, fiind un lucru inedit. I-am dăruit unul și mi-a spus „Bravo, măi fată! O să fac și eu! Bine că mi l-ai dat să văd cum e făcut, ca să îmi fac și eu!”.

Nu a mai apucat să facă lucrul acesta, sper că cineva se gândește să îi scoată un disc de vinil, fiindcă sunt foarte multe piese valoroase care merită să fie așezate pe un disc. Ar fi o surpriză uriașă pentru fanii dânsului și cred că oamenii care îl iubesc gândesc la fel ca mine.

Nu îl percep dus, ci, pur și simplu, prin prezența cântecelor pe toate posturile, este cu noi”, a mărturisit Olguța Berbec pentru Wowbiz.

Artistul urma un tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin. Starea lui de sănătătate, însă, s-a deteriorat rapid. Tușea cu sânge, iar apoi a fost transportat la Spitalul de Urgență din Reșița acolo unde s-a și stins din viață.

Petrică Mâșu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, în județul Mehedinți.

După ce și-a făcut debutul în cadrul emisiunii ”Tezaur Folcloric”, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mâțu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a câștigat numeroase premii.

Era angajat din 1955 la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, iar repertoriul lui era compus din cântece folclorice de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormântare și doine populare transmise din generație în generație, potrivit cancan.ro.

 

Comenteaza