Nuțu Cămătaru se simte în pericol? Inferlopul face dezvăluiri despre Dragnea și Năstase: ”E mai greu cu..”

Nuțu Cămătaru se simte în pericol? Inferlopul face dezvăluiri despre Dragnea și Năstase: ”E mai greu cu..”
| Foto: fanatik.ro

În romanul scris de Codin Maticiuc Nuțu Cămătaru face dezvăluri incredibile despre Liviu Dragnea, Adrian Năstase și alți politicieni vestiți.

Prezent în fața presei, pentru prima oară, Nuțu Cămătaru se vedea scos din lumea lui, din mediul lui, unul pe care îl poate controla inexorabil, așa cum știe el, doar dintr-o privire și o jumătate de zâmbet de sub mustață. Și nici nu era ”antrenat” așa cum ar fi fost în fața unor judecători, aparițiile lui Nuțu Cămătaru în fața magistraților fiind, probabil, mai multe decât cele cumulate ale unui cartier mai mic.

Cartea lui Codin Maticiuc reușește să aducă, însă, în fața oamenilor un alt Nuțu Cămătaru. Scrisă bine, chiar alert, cartea “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru” povestește niște lucruri care, probabil, va provoca mici cutremure în lumea politică. Nu de altceva, dar PSD, Gabi Oprea, Marian Vanghelie, Liviu Dragnea și chiar Adrian Năstase sunt pomeniți pe acolo. Și nu tocmai amabil…

Dacă toată viața lui a stat unde a vrut, Nuțu Cămătaru s-a trezit la Palatul Bragadiru, în incinta Teatrului Godot, în fața ziariștilor, la conferința de presă prilejuită de lansarea romanului biografic scris de Codin Maticiuc, “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, fără să știe exact ce și cum trebuie să facă.

”Mi-a fost foarte greu să îl conving să vină aici”, a recunoscut Codin Maticiuc. Asta după ce, o întrebare discretă fusese pusă din partea interlopului cu doar câteva minute mai devreme: ”Unde stau?”. Semn că Nuțu Cămătaru chiar nu era în largul lui.

Tăcut, vizibil încurcat, Nuțu Cămătaru a anunțat din capul locului că nu discută decât despre carte. Și că, în fapt, nu vrea să se promoveze pe el. ”Pe mine mă știu și pietrele de pe stradă”, explică Nuțu Cămătaru. Recunoaște însă că nu își regretă faptele. ”Și zece vieți de aș avea, eu tot așa aș fi”, spune Nuțu.

Doar că nu vrea ca moștenitorii pe care îi are să îi calce pe urme și regretă că cel mare, Nuțulică, a ajuns la închisoare. ”Din cauza mea”, recunoaște franc, Nuțu Cămătaru. ”Nu i-am învățat să îmi urmeze calea, i-am crescut altfel”, spune însă despre ceilalți copii.

Întrebările presei le primește cu o mimică care arată de parcă ar prefera să lupte cu un adversar înarmat. Și le răspunde cu o mimică la fel de… amabilă.

”Unde a fost mai greu? Cu ziariștii sau cu judecătorii? Păi eu cred că cu dumneavoastră aici decât cu judecătorii. E mai greu pentru că cu judecătorii eu știam de ce sunt în fața lor… Știu eu, că eram mai vinovat, mai puțin vinovat sau vinovat deloc, asta era…”, explică, pentru FANATIK, Nuțu Cămătaru.

De altfel, pentru că e mai greu cu presa decât cu magistrații, Nuțu Cămătaru recunoaște că nu are conturi de socializare și că nu citește ce apare despre el. ”Eu nu am Facebook, nu am nimic. Țin un telefon numa` să fac poze și nu mă interesează. Eu îmi trăiesc viața după propriile mele principii, așa cum am crezut eu”, a mai precizat Nuțu Cămătaru privindu-și în ochi ”adversarul”. Intimidant, de altfel.

Nuțu Cămătaru a fost invitat, de curând, să apară în emisiunea lui Denise Rifai, 40 de întrebări, de la Kanal D. Doar că a refuzat după ce a văzut niște politicieni prefăcuți pe acolo.

”Eu spun lucrurilor pe nume, de aia sunt și unicat așa, în viață, nu mă dau înapoi de la nimic. (…) Și să mă duc să mint, așa, cu nonșalanță, în fața cuiva, nu pot. Și au fost unele persoane acolo și au mințit și a trebuit să spun eu adevărul în cartea asta”, explică Nuțu Cămătaru.

Iar personajul pe care îl numește, clar, în discuție, este fostul primar al sectorului 5, ”care este” Marian Vanghelie. Pe care îl face praf în epilogul cărții. ”Nu l-aș fi menționat niciodată, dar tocmai l-am văzut într-un interviu televizat, cică nu mă cunoaște. Nu mă cunoaște?

Îi mulțumește lui Dumnezeu în fiecare zi că m-a cunoscut ș l-am ajutat să ajungă primar de trei ori! L-am primit în casă de câte ori a avut nevoie și acum nu mă cunoaște?! Mariane, pe drumul pe care pleci tu, eu mă întorc obosit, și dacă nu te descurci acolo (se referă la condamnările cu închisoarea, n. red.), să dai un semn”, scrie, în epilog, în cartea “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, potrivit fanatik.ro.

Comenteaza