Leo de la Strehaia și mama sa, condamnați la 3 ani de închisoare! Femeii i s-a lăsat rău și a ajuns la spital

Leo de la Strehaia și mama sa, condamnați la 3 ani de închisoare! Femeii i s-a lăsat rău și a ajuns la spital
| Foto: wowbiz.ro

Leo de la Strehaia și mama sa au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

Celebrul Leo de la Strehaia a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, printr-o decizie a Tribunalului București. Aceeași pedeapsă au primit-o și mama lui Leo, Maria Mihai, cunoscută sub porecla de ”Patroana” dar și Ioan Mihai, fratele vitreg al ”prințului țiganilor”.

În afară de pedeapsa propriu-zisă, Leo de la Strehaia a primit interdicția de a mai ocupa o funcție publică sau o poziție de conducere într-o societate comercială pe o durată de 3 ani. De asemenea, Leo de la Strehaia va trebui să plătească și cheltuieli de judecată.

Leo de la Strehaia a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2017 în acest dosar fiind acuzat de evaziune fiscală.

De altfel, familia lui Leo este cunoscută în zonă datorită faptului că s-ar fi îmbogățit din comerțul ilegal cu combustibil. În trecut, Leo a fost la un pas de închisoare după ce procurorii l-au acuzat că a prejudiciat statul român cu 3 milioane de euro prin cumpărarea de combustibil neaccizat și vânzarea ulterioară a acestuia sub formă de motorină sau combustibil premium.

Partea bună pentru Leo e că decizia Tribunalului București nu este una definitivă, iar inculpații pot face apel în 10 zile de la comunicare. Chiar și așa, vestea nu a fost deloc primită bine de Leo și familia lui. Patroana, mama acestuia, a făcut o criză și a ajuns de urgență la spital. De asemenea, se pare că fratele vitreg al ”prințului țiganilor” a dispărut de acasă și nu mai e de găsit.

Pe parcursul procesului, Leo de la Strehaia ar fi făcut un scandal monstru la Tribunal, acolo unde l-a contestat vehement pe judecător. Leo l-ar fi acuzat pe magistrat de rasism și chiar s-ar fi plâns conducerii instituției că acesta ”urăște țiganii”.

Se pare că Leo și-ar fi dorit ca dosarul să fie strămutat la o instanță din Craiova, acolo unde a reușit să scape de condamnări în trecut.

Leo de la Strehaia a fost unul dintre cei mai bogați romi, cu o avere evaluată la 2,1 milioane euro. La un moment dat, într-un top al celor mai bogați țigani din România, el s-a clasat pe locul 19. Apropiații vorbesc însă de o avere și mai mare lăsată de tatăl acestuia, de circa 10 milioane euro. Leo a reușit, în 10 ani, să spargă toată averea pe distacții, caznouri, mașini scumpe și femei frumoase. El a mărturisit că în prezent este falit și că vrea să vândă ”palatul din Strehaia” cu 2 milioane euro, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza