Leo de la Strehaia a fost transferat la Spitalul JILAVA. Ceva crunt i s-a întâmplat în închisoare

Leo de la Strehaia a fost transferat la Spitalul JILAVA. Ceva crunt i s-a întâmplat în închisoare
| Foto: cancan.ro

Leo de la Strehaia a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, după ce s-a simțit rău. 

Bărbatul este infectat cu noul coronavirus. Alin, fiul său, a făcut o serie de declarații despre starea de sănătate a acestuia.

Leo de la Strehaia a fost transferat din penitenciarul din Drobeta Turnu Severin la Spitalul Penitenciar Jilava, după ce acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale. Bărbatul este infectat cu noul coronavirus și, potrivit declarațiilor fiului său, Alin, Leo de la Strehaia a avut nevoie de oxigen. Bărbatul se confruntă și cu alte probleme de sănătate.

”Se simțea foarte rău, din ce am înțeles avea nevoie și de oxigen. Am vorbit puțin cu el, are mari probleme de sănătate. Sper să se refacă, mai ales că el are mari probleme de sănătate, comorbidități cum se zice, încă de dinainte. (…) Tata se împăcase cu ideea că va ajunge la închisoare, știa după felul în care s-a desfășurat procesul că nu are șanse să scape. Dar puteau să îl lase să își termine tratamentul, să scape de coronavirus, apoi să îl ducă acolo. Iar asta din două motive, zic eu, de bun simț: îi poate îmbolnăvi pe alții la închisoare și pentru că nu poate fi îngrijit așa cum trebuie la pușcărie, mai ales că el are probleme cardiace, este diabetic, e supraponderal și are și alte probleme de sănătate”, a spus Alin pentru Fanatik.

De asemenea, tânărul susține că este îngrijorat de starea de sănătate a mamei lui Leo de la Strehaia, bunica lui Alin: ”Mă îngrijorează bunica. E și ea bolnavă de COVID, este bătrână și nu mai știu nimic de ea. E băgată la izolare, în carantină, nu am putut vorbi deloc cu ea. Mi-e teamă să nu pățească ceva, și așa se simțea foarte rău când a ajuns în penitenciar. Pe ea o țin încă la Severin, dar dacă nu primește tratamentul va muri”.

Leo de la Strehaia și mama acestuia au fost condamnați la închisoare, cu executare, pentru evaziune fiscală. Leo de la Strehaia a primit doi ani și jumătate, iar mama lui, Maria Mihai, a fost condamnată la doi ani în spatele gratiilor, pentru evaziune fiscală. Inițial, în data de 27 iulie, anul curent, Tribunalul București i-a condamnat pe Leo de la Strehaia, mama lui, Maria Mihai zisă Patroana, fratele vitreg, Ioan Mihai zis Mex, și vărul, Gheorghe Gheorghe, la câte 3 ani de închisoare, potrivit cancan.ro.

Comenteaza