Fulgy, internat la dezintoxicare! Ce verdict crunt i-au dat medicii: „pericol iminent de vătămare pentru..”

Fulgy, internat la dezintoxicare! Ce verdict crunt i-au dat medicii: „pericol iminent de vătămare pentru..”
| Foto: wowbiz.ro

Fulgy a avut parte de o adolescennnță complicat, iar acum nu este prima dată pentru el, când trece prin astfel de situație.  
 
 

Nu mai este un secret că părinții lui Fulgy au luptat din greu pentru a-l face pe fiul lor să scape de viciul drogurilor dar și pentru a-i acoperi greșelile pe care acesta le-a tot făcut de-a lungul timpului, sub influența stupefiantelor.

În urmă cu 3 ani a fost însă altfel. Fulgy începuse să aibă stări extrem de ciudate iar părinții nu se mai înțelegeau cu el, iar aceștia și-au dat seama că băiatul are nevoie de ajutor specializat.

Așa a ajuns Fulgy la ”Centrul de Evaluare și Tratament pentru Tineri Sf Stelian București”, spital situat în spatele căminelor din Regie.

Fiul Clejanilor a fost ”internat nevoluntar”, ceea ce înseamnă că a fost mai mult sau mai puțin forțat să stea în spital în perioada 27.09 – 17.10.2018. Interesant este că spitalul a fost cel care a cerut prelungirea internării medicale, însă judecătorii au refuzat acest lucru.

Medicii au inisistat timp de aproape o jumătate de an ca Fulgy să se întoarcă în spital, însă fără succes. 

Conform legii, internarea nevoluntară se aplică ”numai după ce toate încercările de internare voluntară au fost epuizate”. De asemenea, ”o persoană poate fi internată prin procedură de internare nevoluntară numai dacă un medic psihiatru hotărăște că persoana suferă de o tulburare psihică și consideră că:

Din cauza acestei tulburări psihice există pericolul iminent de vătămare pentru sine sau alte persoane

Legea mai arată că internarea nevoluntară se realizează de către: medicul de familie, psihiatrul, familia persoanei, poliție, jandarmi, pompieri, procurori sau judecători, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza