Declarații șoc! Medicul concurentei Exatlon care a murit de COVID-19 face dezvăluiri cutremurătoare

Declarații șoc! Medicul concurentei Exatlon care a murit de COVID-19 face dezvăluiri cutremurătoare
| Foto: wowbiz.ro

Medicul Arturo Ruiz Coronel este cel care a avut grijă de sănătatea Stephaniei Gomez Vargas în perioada în care aceasta a fost în bolnavă de COVID.

Stephania Gomez Vargas a murit în urmă cu o săptămână, la doar 29 de ani, într-un spital din Puebla, Mexic, din cauza COVID-19.

Moartea atletei a fost un adevărat șoc pentru cei care au cunoscut-o, în condițiile în care Steph, așa cum o alintau prietenii, era una dintre cele mai puternice atlete care au luptat vreodată la Exatlon.

WOWbiz.ro a stat de vorbă cu Arturo Ruiz Coronel, medicul mexican care a tratat-o în două rânduri pe Stephania, în Republica Domincană.

Coronel a fost medicul sportivilor de la Exatlon Mexic și Survivor Mexic iar în 2018 a dat primul ajutor la Exatlon România sezonul 1.

Doctorul a dezvăluit în exclusivitate pentru WOWbiz.ro că vestea morții Stephaniei l-a șocat în condițiile în care sportiva îi devenise foarte bună prietenă. El a mai povestit că aceasta suferea de astm iar anul trecut a trebuit să părăsească Exatlon din cauza unei fracturi la picior.

Știrea legată de moartea Stephaniei a șocat pe toată lumea, inclusiv în România. Cum ai cunoscut-o pe Steph și care era relația cu ea?

Arturo Ruiz Coronel: Stephania a fost concurentă la Exatlon Mexic 2019, sezonul 3, a fost o fată extrem de puternică, dar după 14 săptămâni am decis să pun capăt participării ei din cauza unei pneumonii.

Am trimis-o în Mexic pentru a se recupera și pentru a-și trata pneumonia iar după o lună se recuperase 100% și se pregătea pentru următorul turneu de Jiu-Jitsu.

Am vorbit cu ea să mă asigur că e bine din punct de vedere medical, mi-a spus că se simte excelent și că se pregătește din greu.

WOWbiz.ro: Ce s-a întâmplat mai departe?...

Arturo Ruiz Coronel: După ce s-a vindecat de pneumonie, n-am mai vorbit o perioadă, dar la ultimul sezon Exatlon 2020 Eroi Vs Titani, Steph a fost din nou printre participanți, tocmai pentru că era o tipă atât de puternică și că în 2019, înainte să se accidenteze, fusese printre cei mai buni concurenți. Din păcate, după doar o lună, Steph a suferit o fractură la peroneu. Eu eram în Mexic în acel moment, în vacanța de Sărbători, așa că am sunat-o și am adus-o înapoi în Mexic pentru a o opera la spitalul meu. Am reușit să fac acest lucru iar în fotografia aceea (de la începutul articolului, n.r.) eram împreună cu echipa mea de la ortopedie, cu două ore înainte de operație.

WOWbiz.ro: Când ai vorbit ultima oară cu ea și ce ți-a spus?

Arturo Ruiz Coronel: După operație, am vizitat-o și am vorbit despre viitor. Se temea pentru că era singura din familia ei care aducea bani în casă, fratele ei mai mic este student iar tatăl ei este foarte bătrân. Își făcea griji, cu pandemia, pentru tatăl ei, nicidecum pentru ea, potrivit wowbiz.ro.

Comenteaza