Anda Călin, iubita lui Liviu Vârciu, implicată într-un mare scandal! A fost pusă la zid: „Avem astfel de „doamne”

Anda Călin, iubita lui Liviu Vârciu, implicată într-un mare scandal! A fost pusă la zid: „Avem astfel de „doamne”

Anda Călin a reacționat dur la una dintre postările de pe instagram, a Olivei Steer.

Nu este niciun secret faptul că opiniile medicale ale Olivei Steer au șocat opinia publică de-a lungul anilor și continuă să o facă și în prezent.

De această dată, subiectul nu este despre vaccinuri, ci despre cu totul și cu totul altceva, niște investigații medicale care pot preveni infecții, boli, cancere.

Recent, Olivia Steer și-a exprimat convingerile referitoare la testul Papanicolau și la mamografie și a afirmat că ea nu-și va face niciodată aceste două controale. Declarația ei de pe rețelele de socializare a împărțit internetul în două tabere. În secțiunea de comentarii, au fost oameni care i-au susținut convingerile, dar și alții care au blamat-o pentru alegerea făcută.

„A venit din nou acea perioadă specială a anului, cînd iar nu îmi fac mamografie, nici test Papanicolau, nici nu port fundițe roz.

#de_14_ani #nici_mie_nu_mi_e_frica”, a scris Olivia Steer pe Instagram.

Anda Călin, reacție dură la mesajul postat de Olivia Steer

La câteva zile de la mesajul controversat al soției lui Andi Moisescu, Anda Călin, partenera de viață a lui Liviu Vârciu, a ieșit la atac pe rețelele de socializare.

Ea a acuzat-o pe Olivia Steer că ar îndemna femeile să nu-și facă cele două controale, mai ales în contextul sumbru în care România este pe loc fruntaș în Uniunea Europeană aunci când vine vorba despre cancerul aparatului reproducător și de sân.

“Am găsit şi motivul pentru care, România este pe primul loc în Europa la numărul de decese provocate de cancerul ovarian, de col şi de sân. Avem astfel de „doamne” care instigă la nerespectarea recomandărilor medicale. Mai rău este faptul că 1500 de persoane îi apreciază postarea. Sper doar să o fi făcut pentru poză şi nu pentru descriere! Draga doamnă Steer, dumneavoastră cu ce vă trataţi în caz de vreo boală? Cu lămâiţă şi levănţică? Şi ce recomandaţi femeilor bolnave de cancer? Uleiuri?”, a scris Anda Călin pe pagina ei personală de Instagram.

După ce a ieșit un adevărat scandal pornit de la declarațiile lagate de mamografie și de testul Papanicolu, soția lui Andi Moisescu a revenit cu noi argumente. Ea spune că nu a încercat să îndemne alte femei să renunțe să-și mai facă aceste controale, ci doar și-a exprimat decizia luată în urmă cu mai bine de un deceniu.

„Se rostogolește iar, în spațiul public, o nouă minciună, cum că aș îndemna femeile să nu își facă analize și controale anuale, bazîndu-se pe un text postat de mine, zilele trecute.

Orice om cu mintea întreagă și o dîra de logică poate constata citindu-l că n-am afirmat nici o secundă așa ceva, nici n-am sugerat în vreun fel nimănui să facă sau să nu facă un test sau o radiografie. Postarea spune negru pe alb despre alegerile mele personale, cînd vine vorba despre niște analize medicale, asupra cărora m-am documentat mult și bine, pînă să zic „pas!”. Ce fac eu se numește refuz informat, aflat în aceeași barcă a eticii medicale cu acordul informat, conform Legii 95/2006.

Ce decid alte doamne și domnișoare e departe de a se afla în sfera mea de influență, cîtă vreme- am spus-o de atîtea ori, că mă doare imaginația!- nu sînt doctor, nu dau sfaturi medicale.

Rog frumos toate persoanele care au înțeles pe dos, m-au răstălmăcit, au scris ultragiate pe conturile proprii că eu fac ce n-am făcut, că am zis, ce n-am zis, că sus e jos și jos e sus, că alb e negru și negrul alb, să îmi dea block”, a scris în urmă cu o zi Olivia Steer pe rețelele de socializare, potrivit ziareonline.ro.

Comenteaza