Trei angajaţi ai unui spital din România, depistaţi cu COVID-19 la câteva zile după ce s-au vaccinat

Trei angajaţi ai unui spital din România, depistaţi cu COVID-19 la câteva zile după ce s-au vaccinat
| Foto: Mihai Cașu

Directorul medical al Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, a declarat că este vorba despre doi medici şi „un caz auxiliar”, depistaţi cu Covid la câteva zile după ce au primit vaccinul.

„Cazul auxiliar a fost diagnosticat pozitiv chiar a doua zi după vaccinare, iar celelalte cadre medicale estimativ la 6 şi 7 zile, nu erau încă sub protecţia vaccinului”, a spus Oancea. Medicul a adăugat că acest fenomen va putea să apară când va începe vaccinarea pe larg şi „nu trebuie să ne temem de el”.

Despre cei trei angajaţi, medicul a spus că sunt în stare bună, simptomatici uşor.

Întrebat dacă faptul că le-a fost administrată prima doză de vaccin ajută în vreun fel, Cristian Oancea a răspuns că da, deoarece se produc anticorpi neutralizanţi care se luptă cu boala.

Întrebat, de asemenea, dacă ar trebui luată în calcul de către autorităţi o posibilă testare în rândul cadrelor medicale înainte de vaccinare, medicul a răspuns că totul depinde de încărcătura virală, deoarece pot exista şi rezultate fals negative: „Adică tu astăzi poţi să fii la testare negativ şi în două - trei zile să devii pozitiv.

Nu înseamnă că dacă ne vedem azi cu o persoană cu Covid a doua zi avem şi noi”. În ce priveşte vaccinarea la Spitalul de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, au fost vaccinaţi deja 90% din angajaţi, a spus medicul.

Aceştia aşteaptă acum rapelul, care va avea loc în 17 - 18 ianuarie.

Comenteaza