S-a inventat un plasture care îți permite să te vaccinezi singur

S-a inventat un plasture care îți permite să te vaccinezi singur
| Foto: alephnews.ro

Japonezii au venit cu o invenție nouă. Este vorba despre un plasture care îți permite să te vaccinezi singur atât anti-covid cât și împotriva altor boli.

Țările din întreaga lume se confruntă cu o penurie de personal medical, care să administreze vaccinurile anti-COVID-19. Noi cercetări din Japonia arată însă că oamenii s-ar putea vaccina într-o zi împotriva unor diferite boli pur și simplu prin aplicarea unui plasture pe piele, informează Japan Times.

Într-un studiu publicat în ianuarie în revista științifică britanică Nature Communications, Matsuhiko Nishizawa, profesor la Universitatea Tohoku, a dezvoltat împreună cu echipa sa un „plasture cu micro-ace, alimentat cu o bio-baterie”, care permite absorbirea unui vaccin mai rapid decât plasturii existenți în prezent în comerț.

„Dorim ca oamenii să-și administreze singuri în viitor noile vaccinuri împotriva coronavirusului și alte tipuri de vaccinuri”, a spus Nishizawa. „Fac tot ce pot pentru ca această tehnologie să fie utilizată pentru vaccinările COVID-19”, a adăugat acesta.

Plasturii convenționali cu micro-ace, care sunt folosiți deja în tratarea migrenelor și pentru calmarea durerii, permit injectarea unei doze limitate și medicamentele au nevoie de mai mult timp pentru a trece prin piele, potrivit alephnews.ro.

Comenteaza