Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a SARS-COV-2, confirmate în România

Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a SARS-COV-2, confirmate în România
| Foto: alephnews.ro

Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a SARS-COV-2 au fost confirmate în Bucureşti, după cum a anunțat, luni, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

La unul dintre pacienți nu a putut fi precizată sursa infectării cu noua tulpină de coronavirus.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat că au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu SARS-COV-2 cu varianta braziliană P.1., în România. Ambele au fost depistate în Capitală. Este vorba despre doi bărbaţi infectați cu această nouă tulpină a coronavirusului.

“Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balş, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul INSP.

Conform INSP, unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Bucureşti. Pacientul prezintă simptome și are condiţii medicale preexistente. El care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu trei cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegii lui.

Cel de-al doilea caz este cel al unui bărbat în vârstă de 38 de ani, tot din municipiul Bucureşti, simptomatic, cu condiţii medicale preexistente, dar fără istoric de călătorie şi fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID-19. Deocamdată, sursa infectării nu poate fi precizată. Ancheta epidemiologică pentru ambele cazuri este în curs de desfăşurare, după cum a precizat INSP, potrivit impact.ro.

Medicul Monica Pop a atras atenția, duminică, asupra uneia dintre cauzele răspândirii coronavirusului în România. Ea a scris pe internet că mulți dintre românii care au fost de acord cu recomandările specialiștilor din domeniul sănătății și au încercat să se protejeze de COVID-19 au fost păcăliți, iar unii dintre ei s-au infectat cu noul virus sau chiar au murit.

Comenteaza