O nouă bacterie „mâncătoare de carne” face ravagii. Bilanț teribil: 29 de cazuri și patru decese!

O nouă bacterie „mâncătoare de carne” face ravagii. Bilanț teribil: 29 de cazuri și patru decese!

Trecerea uraganului Ian lasă o bacterie nedorită peste statul american Florida.

Nici bine nu au scăpat de furia uraganului Ian, că locuitorii din Florida trebuie acum să facă față și efectelor trecerii acestei furtuni peste statul lor, scrie BBC.

Tot mai multe persoane se îmbolnăvesc și ajung în stare gravă la spital din cauza unei bacterii care atacă organismul prin rănile deschise. Această bacterie a fost numită de presa din State „mâncătorul de carne” și se dezvoltă în apa contaminată în urma inundațiilor.

Numai în regiunea Lee din statul Florida, poate cea mai afectată de uraganul Ian, s-au înregistrate 29 de îmbolnăviri și patru decese din cauza bacteriei care devorează carnea de pe oamenii. Cu excepție a două dintre ele, toate celelalte cazuri au apărut după furtuna tropicală din urmă cu două săptămâni.

Potrivit BBC, infecțiile cu Vibrio vulnificus apar după ce bacteriile intră în organism prin rănile deschise.

„Departamentul de Sănătate din Florida observă o creștere anormală a cazurilor de infecții cu Vibrio vulnificus ca urmare a expunerii la apa stătută și acumulată după inundațiile provocate de uraganul Ian”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de sănătate, citat de sursa postul britanic.

Locuitorii din zonă sunt îndemnați să își ia toate măsurile de precauție și „să fie conștienți de potențialele riscuri asociate atunci când expun rănile deschise, tăieturile sau zgârieturile de pe piele”. „Deversările de ape uzate, precum cele cauzate de uraganul Ian, pot dezvolta și întreține bacteriile.

Pe măsură ce situația de după furtună evoluează, oamenii ar trebui să ia măsuri de precauție împotriva infecțiilor și bolilor cauzate de Vibrio vulnificus”, mai precizează comunicatul Departamentului de sănătate din Florida, potrivit gândul.ro.

 

Comenteaza