O boală misterioasă face ravagii: „Metale grele găsite în sângele pacienților”. Urmează o nouă pandemie?

O boală misterioasă face ravagii: „Metale grele găsite în sângele pacienților”. Urmează o nouă pandemie?
| Foto: Pixabay

Metale grele precum plumbul și nichelul au fost depistate în sângele victimelor unei boli misterioase care a apărut sâmbătă într-un oraș din sudul Indiei, afectând peste 500 de persoane.

Guvernul a trimis o echipă medicală formată din experți de la Institutul Național de Virologie, Centrul Național pentru Controlul Bolilor și Institutul Indian de Științe Medicale la Eluru, statul Andhra Pradesh, pentru a investiga asupra acestei boli care a apărut sâmbăta trecută. Un bărbat a murit după ce a suferit convulsii, greață și durere.

Un total de 555 de persoane au fost internate în spitale de sâmbătă, inclusiv 80 marți, a declarat o sursă din Sănătate. Un spital a rezervat 100 de paturi pentru victimele misterioasei boli, dar majoritatea au reușit să se întoarcă la casele lor.

Probele de sânge prelevate de la zece persoane au relevat niveluri ridicate de plumb și nichel, a spus directorul spitalului Eluru, A. V. Mohan.

Potrivit gândul.ro, autoritățile statului Andhra Pradesh au dispus o anchetă cu privire la originea prezenței acestor metale grele în corpurile pacienților. Cu toate acestea, a spus Mohan, eșantioanele sunt prea puține pentru a spune cu certitudine că plumbul și nichelul au cauzat boala care s-a răspândit în orașul a 200.000 de oameni.

Comenteaza