Mărturia unei femei vaccinate cu serul din lotul retras de la AstraZeneca: „Mama m-a sunat plângând, a fost crunt!”

Mărturia unei femei vaccinate cu serul din lotul retras de la AstraZeneca: „Mama m-a sunat plângând, a fost crunt!”

Românii care au fost vaccinați cu AstraZeneca au aflat târziu de lotul cu probleme. Gela Arpinte a trăit o experiență cruntă la aflarea veștii.

Gela Arpinte: „M-am speriat foarte tare. Am intrat în panică. Am început să citesc mai multe informații. Chiar și mama, care are 81 de ani, m-a sunat plângând să mă uit pe corp, să verific dacă am ceva. A fost crunt!E un sters de care nu am fi avut nevoie în aceste momente. În prima fază am spus că nu-mi mai fac nici un rapel, dar așteptăm, vedem ce se va întâmpla”

Mai multe țări au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca în urma unor decese survenite la persoanele imunizate cu acest produs.

„Cei programați la rapel cu AstraZeneca vor fi injectați cu AstraZeneca, însă nu din lotul ABV 2856 semnalat în Italia. Cei care sunt programați mâine (vineri) la vaccin vor primi doza de vaccin AstraZeneca dintr-un alt lot, necarantinat”, a precizat Gheorghiță.

În același timp, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat joi ”continuarea administrării” vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, precizând că nu există la ora actuală nimic care să demonstreze riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser, potrivit alephnews.ro.

Comenteaza