Mărturiile unei românce blocate în Kabul: „Suntem închiși, efectiv, în baza militară"

Mărturiile unei românce blocate în Kabul: „Suntem închiși, efectiv, în baza militară"
| Foto: observatornews.ro

Daniela Onofrei, o româncă aflată în Afganistan, a povestit despre situaţia din Kabu. Ea este blocată în aeroport, împreună cu alţi peste 30 de români. 

Toţi lucrau pentru companii care deserveau aeroportul din capitala afgană. Potrivit acesteia, securitatea pe aeroport este asigurată de britanici, americani şi turci. “Aveam avioane alocate, asteptăm să fim evacuaţi în siguranţă. Toţi românii se află în baza militară”.

O româncă aflată în Afganistan a povestit, luni, pentru Europa FM, care este situaţia pe Aeroportul din Kabul. Daniela Onofrei spune că se află alături de alți români, într-o bază militară protejată de forțele militare britanice, turce și americane.

Daniela Onofrei: Suntem protejați, suntem în siguranță. Protecția este asigurată de forțele militare ale britanicilor, americanilor și turcilor. Avem avioane alocate, așteptăm să fim evacuați. Suntem închiși, efectiv, în bază (n.r. militară). Din ce știu eu, toți românii sunt în baza militară.

Româncă a mai povestit și că civilii afgani care au lucrat cu NATO sunt, în siguranță, în baza militară și sunt pregătiți pentru evacuare. "NATO vrea să îi scoată".

Talibanii au pus din nou stăpânire pe Afganistan, după 20 de ani în care Statele Unite au cheltuit miliarde de dolari pentru a instaura democraţia în ţară. Palatul prezidenţial din Kabul a fost ocupat de fanaticii islamişti, în timp ce guvernele occidentale se străduiesc să-şi evacueze cetăţenii, potrivit observatornews.ro.


 

Comenteaza