Descoperire uluitoare împotriva Covid-19. Vești bune din Marea Britanie pentru umanitate

Descoperire uluitoare împotriva Covid-19. Vești bune din Marea Britanie pentru umanitate
| Foto: Shutterstock

Un anunț important pentru umanitate a fost făcut recent. El vine din Marea Britanie și are legătură cu o descoperire uluitoare care ne-ar putea feri de Covid-19.

Vaccinul împotriva Covid-19 ar putea fi înlocuit de o pastilă, conform cercetătorilor de la Oxford, scrie playtech.ro.

Cercetătorii susțin că în felul acesta imunizarea ar fi mai eficientă. Totodată, aceștia mai spun că își concentrează atenția asupra dezvoltării unor noi metode de imunizare. Profesorul Sarah Gilbert a dezvăluit că echipa sa își concentrează eforturile pe dezvoltarea unor noi modalități de imunizare împotriva Covid-19, neinjectabile.

Cercetătorii vor să dezvolte noi metode de imunizare folosind spray-uri nazale, în același mod în care vaccinul gripal este administrat copiilor sau sub formă de tablete, precum sunt folosite în imunizarea împotriva poliomielitei.

Veștile acestea sunt îmbucurătoare atât pentru persoanele acre se tem de ace, dar ar fi de ajutor în problemele legate de aprovizionare.

Prof. Gilbert a mai spus că folosirea pastilelor sau spray-urilor nazale poate viza mai bine celulele imune din plămâni, gât și nas, fiind o metoda mai eficientă. Cercetătorarea a declarat Comitetului pentru Știință și Tehnologie din cadrul Camerei Comunelor, din Marea Britanie următoarele.

„După cum știți, toate vaccinurile au fost administrate în acest moment sub formă de injecții intramusculare. Nu este neapărat cel mai bun mod de a oferi protecție împotriva unei infecții cu virus respirator, în care ne dorim ca sistemul imunitar să fie activ în tractul respirator superior și apoi în tractul respirator inferior, unde virusul cauzează infecția.

Avem vaccinuri antigripale care sunt administrate prin spray nazal și aceasta ar putea fi o abordare foarte bună în viitor pentru imunizare împotriva coronavirusurilor. De asemenea, este posibil să luăm în considerare imunizarea orală prin administrarea unei pastile, care vă va oferi protecție și care ar avea o mulțime de beneficii.

Răspunsurile imune care vor fi generate prin aceste două metode vor fi puțin diferite de ceea ce obținemîn cazul unei injecții intramusculare, dar au avantaje mari.”

Comenteaza