Goana după o doză de vaccin: „Sunăm şi vedem cine reuşeşte să vină într-un sfert de oră”

Goana după o doză de vaccin: „Sunăm şi vedem cine reuşeşte să vină într-un sfert de oră”
| Foto: BBC

Vrei să te vaccinezi? Înarmează-te cu multă răbdare. Ba nu merge platforma de programare, ba nu sunt centre de vaccinare deschise, iar acum, în 31 de judeţe, nu te mai poţi programa. Au fost ocupate toate locurile disponibile pentru următoarele 3 săptămâni.

Radu Grigoraş este jandarm în Craiova. Anul trecut s-a îmbolnăvit de COVID, dar a scăpat cu bine. Vrea să scape de pericol, doar că nu a reușit să se programeze. Așa că s-a dus să își încerce norocul direct la centrul de vaccinare.

Radu Grigoraş, jandarm: „Aştept să văd dacă mai rămâne vaccin de la cei dinaintea mea. Dacă este să rămână, mă vaccinez.„

David a făcut deja și el două drumuri la centrul de vaccinare din Craiova, cu speranța că va găsi un loc la centrele de imunizare. Suferă de o boală cronică, iar în curând trebuie să plece în Italia, pentru a fi tratat acolo.

David, persoană care vrea să se vaccineze: „Încerc să fac mai repede vaccinul pentru că am înţeles că la sfârşitul zilei multă lume, care e programată, nu vine şi rămân locuri.”

Potrivit alephnews.ro, în Craiova, 480 de persoane pot fi vaccinate zilnic. Medicul Maria Diaconescu spune că are deja o listă lungă cu persoane care aşteaptă dozele rămase la final de program.

Maria Diaconescu, coordonator centru de vaccinare Craiova: “Ca să nu pierdem dozele respective, am deschis o listă unde, dacă putem şi ne rămân doze, îi luăm la rând şi sunăm şi vedem cine reuşeşte să vină într-un sfert de oră. Încercăm să recuperăm dozele.”

În Bucureşti, s-au făcut ieri cozi la centrul de vaccinare din sectorul 6, 3 de la Clubul Seniorilor, încă de dimineaţă. Iar lucrurile nu s-au schimbat în timpul zilei.

Comenteaza