Ce se întâmplă cu corpul unei femei care nu a făcut amor mult timp

Ce se întâmplă cu corpul unei femei care nu a făcut amor mult timp

Specialiștii vin cu lămuriri cu privire la schimbările care se produc în corpul unei femei care nu face amor multă vreme.

Fie că este vorba despre o perioadă trecătoare, ori pur și simplu stresul de zi cu zi nu îți ”permite” să te relaxezi și să te bucuri de plăcerile trupești, lipsa sexului poate avea efecte și riscuri dintre cele mai neașteptate.

Potrivit cercetărilor, o viață sexuală activă poate ajuta la buna funcționare a sistemului imunitar. În urma raportului intim, organismul secretă endorfine (hormonul fericirii), iar efectul lor poate dura până la 6 ore.

Enforfinele ameliorează anxietatea și stresul, reduc sezanția de durere, induc sentimentul de plăcere și euforie, pot reduce chiar senzația de oboseală cronică și pregătesc organismul să lupte împotriva bolilor și a virușilor.

Persoanele care nu au o viață sexuală regulată se expun unui risc mult mai mare de a face boli cardiovasculare. Studiile au arătat că nivelul de progesteron și estrogen rămân la un nivel optim în cazul persoanelor active sexual, ceea ce favorizează o bună funcționare a sistemului cardiovascular.

Surprinzător sau nu, lipsa sexului poate duce la scăderea libidoului. Pe principiul ”pofta vine mâncând”, de cele mai multe ori, este indicat a se încerca înainte de a-l lua pe ”nu” în brațe.

Cu cât trece o perioadă mai lungă de timp, fără a avea contact sexual, persoanele în cauză se pot confrunta cu o lipsă acută de concentrare și deficit de atenție, potrivit cancan.ro.

Comenteaza