Catolicii resping vaccinul de la Johnson&Johnson, pentru că au fost folosite celule de la fetuşi avortaţi

Catolicii resping vaccinul de la Johnson&Johnson, pentru că au fost folosite celule de la fetuşi avortaţi
| Foto: Playtech.ro

Vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson a fost aprobat în Statele Unite, însă se confruntă cu o respingere din partea Bisericii Catolice.

Arhiepiscopia Catolică din New Orleans a etichetat vaccinul ca fiind „compromis din punct de vedere moral”.

Catolicilor li se recomandă să nu facă vaccinul, deoarece Johnson&Johnson a folosit linii celuare de la avorturi vechi de zeci de ani, atât în testarea, cât şi în producţia vaccinului, a declarat Arhiepiscopia.

„Susţinem că decizia de a face vaccinul anti-Covid rămâne una individuală. Susţinem, de asemenea, că poziţia bisericii nu diminuează în niciun fel comportamentul greşit al celor care au decis să folosească linii celuare de la avorturi pentru a face vaccinuri. Procedând astfel, vă sfătuim că, dacă vaccinul Moderna sau Pfizer este disponibil, catolicii ar trebui să aleagă dintre acestea două”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Biserica Romano-Catolică a susţinut, în general, vaccinurile anti-Covid. Papa Francisc a afirmat în ianuarie că oamenii au „obligaţia morală” de a face unul dintre vaccinuri cât mai repede posibil, potrivit alephnews.ro.

Cu toate acestea, biserica este împotriva avortului şi oricărei fel de exploatare a ţesuturilor de la fetuşi avortaţi. Celulele în cauză se regăsesc în ţesutul fetal de la avorturile din anii 1970 şi 1980. Aceste celule au fost reproduse de miliarde de ori şi manipulate în scopul cercetării.

Comenteaza