Au apărut vaccinurile anti-covid contrafăcute. Interpol face cercetări

Au apărut vaccinurile anti-covid contrafăcute. Interpol face cercetări

Au apărut în online vaccinuri contrafăcute care să te protejeze de Covid-19. 

La scurt timp după ce s-a introdus obligativitatea testelor negative de coronavirus pentru a intra în diferite țări, respectivele hârtii s-au transformat într-un subiect de business. Când te apropiai de granița cu Grecia, de exemplu, le puteai cumpăra la preț bun.

Având în vedere spiritul întreprinzător al amatorilor de ilegalități, era inevitabil să nu înceapă un comerț cu vaccinuri contrafăcute. În acest context socio-economic, Poliția din China și Africa de Sud a confiscat mii de doze contrafăcute de vaccin anti-Covid și a făcut zeci de arestări, anunță Interpol, conform playtech.ro.

În această săptămână, autoritățile chineze au făcut 80 de arestări la o fabrică ce pare să se fi ocupat cu producția de vaccinuri false. Tot acolo s-au găsit și aproximativ 3000 de doze care au fost confiscate. Pe alt continent, trei cetățeni chinezi și un zambian au fost reținuți într-un depozit din Gauteng, Africa de Sud. Acolo au fost descoperite fiole care conțineau 2.400 de doze.

Din păcate, conform datelor obținute de Interpol, există deja dovezi în legătură cu multe alte rețele de vaccinuri false care activează la nivel internațional.

Pentru context, până la această oră, pandemia de Covid-19 a provocat moartea a peste 2,5 milioane de persoane, iar în întreaga lume au fost depistate aproape 115 milioane de cazuri, potrivit unei estimări a Universității Johns Hopkins. Din acest motiv, foarte mulți oameni abia așteaptă să se vaccineze, dar nu au acces la vaccin prin mijloace legale.

În contextul descoperirilor din ultima perioadă, oficialii Interpol au insistat pe faptul că niciun vaccin aprobat sau certificat la nivel internațional nu este disponibil pentru achiziție online. „Orice vaccin care are reclamă pe site-uri sau pe dark web nu va fi legitim, nu va fi fost testat și poate fi periculos”, a spus Interpol.

Comenteaza