Scandal Șoșoacă vs. Rafila pe tema testelor COVID-19

Scandal Șoșoacă vs. Rafila pe tema testelor COVID-19
| Foto: stiripesurse.ro.

Senatoarea Diana Șoșoacă și deputatul Alexandru Rafila au avut miercuri, la Antena 3, un schimb de replici pe tema testărilor care depistează pacienții cu COVID-19.

Șoșoacă a declarat că a primit din partea mai multor centre de recoltare de analize RT-PCR faptul că pe documentul pe care îl primește persoana testată de COVID ar scrie, în josul paginii, cu litere mici, „activitate de recoltare neacreditata RENAR”. Potrivit știripesurse.ro, RENAR oferă acreditare laboratoarelor de analize umane. Senatoarea AUR a spus că sunt multe asemenea cazuri, inclusiv unul din cele mai mari centre de recoltare analize COVID-19 din țară.

Rafila a declarat că nu se pot acredita recoltările, ci doar laboratoarele, și că laboratoarele nu-și pot asuma răspunderea, de exemplu, pentru manipulare testelor care ajunge la ele prin intermediul ambulanțelor. În acest context, Rafila a spus că și dacă ar exista greșeli sau rezultate incorecte, „cine a fost depistat pozitiv COVID sigur e pozitiv”, singura posibilitate fiind ca cineva pozitiv să iasă negativ.

„Adică și cei negativi sunt tot pozitivi?”, l-a întrerupt Diana Șoșoacă, vizibil în dezacord cu explicațiile lui Rafila.

Alexandru Rafila: „Ma lăsați să vorbesc?”

Diana Șoșoacă: „Totusi cred ca pot sa va pun o intrebare”

Alexandru Rafila: „Puneti intrebari în cascadă”

Diana Șoșoacă „Pentru ca sunt mai inteligenta decat altii”

Alexandru Rafila: „Absolut, se vede de la distanta”

Discuția a continuat și senatoarea AUR a folosit greșit cuvântul „septic”, dorind să se refere la un mediu steril. „Dna Șoșoacă, dvs știți ce înseamnă un mediu septic?”, a întrebat-o Rafila. „Da, stiu. Nu există în Romania”, a răspuns senatoarea AUR. „Dna Sosoaca, un mediu septic inseamna un mediu infectat”, a corectat-o Rafila. „A, da, aseptic”, a spus Diana Șoșoacă.

Comenteaza