Colegii care i-au declarat război Dianei Șoșoacă: „Nu poartă mască, instigă la ură și haos, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist”

Colegii care i-au declarat război Dianei Șoșoacă: „Nu poartă mască, instigă la ură și haos, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist”
| Foto: alephnews.ro

Mai mulți senatori PNL cer, în ședința Biroului Permanent al Senatului, sacnționarea senatoarei Diana Șoșoacă pentru că încalcă orice normă legală.

Conform unui document prezentat în ședința PNL și publicat de senatoarea Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook, liberalii au cerut și celorlalte partide din Parlament să se alăture acestui demers.

„Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă să sfideze orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă atât Parlamentului, cât și românilor.

Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob și extremist.

Sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului.”, se arată în documentul prezentat de senatorii PNL în cadrul Biroului Permanent al Senatului.

„Prea multe derapaje care pun în pericol buna funcționare a Legislativului. Astăzi, în Biroul Permanent al Senatului, grupul senatorilor PNL propune acest demers pentru păstrarea unui standard necesar în Parlament.

E nevoie de reacție, din partea tuturor senatorilor, la populism, extremism, lipsă de decență, nerespectarea regulamentelor în mod constant. E nevoie de această delimitare. Doar așa putem lucra la creșterea credibilității acestei instituții”, precizează Alina Gorghiu, într-un mesaj pe Facebook.

Potrivit Regulamentului Senatului, Diana Șoșoacă poate fi sancționată pentru „abaterile de la deontologia parlamentară” în următoarele moduri: cu atenţionare; chemarea la ordine; retragerea cuvântului; îndepărtarea din sală pe durata şedinţei; avertisment public-scris, potrivit alephnews.ro.

Comenteaza