Nicușor Dan respinge cererea de carantinare a Capitalei. Care sunt argumentele

Nicușor Dan respinge cererea de carantinare a Capitalei. Care sunt argumentele
| Foto: mediafax

Vlad Voiculescu, propunerea pentru viceprimar al Capitalei, a declarat, în cursul zilei de marţi, că va discuta cu Nicuşor Dan despre intrarea Bucureştiului în carantină din cauza COVID-19. Marţi seara, Nicuşor Dan a exclus varianta. „Nu se impune în acest moment carantinarea”, a afirmat primarul general.

Carantina se impune atunci când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate.

În Bucureşti indicatorul este în jur de şase şi nu se impune în acest moment carantinarea. Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină.

Este ultima ipoteză… pentru moment nu se pune problema”, a declarat primarul Nicuşor Dan. Edilul şef a mai declarat că, probabil, virusul în Bucureşti se transmite prin intermediul transportul în comun, urban şi interurban, dar şi la locul de muncă unde oamenii sunt mai puţin prevăzători.

El a mai spus că autorităţile vor face tot ce este posibil ca să nu oprească economia din Bucureşti. „Bucureşti este un motor economic, facem ce ţine de noi ca să nu-l oprim”, a precizat Nicuşor Dan.

Explicaţiile lui Dan au apărut după ce marţi, Vlad Voiculescu, propunerea USR PLUS pentru funcţia de viceprimar al oraşului Bucureşti, a declarat că trebuie luată în considerare varianta carantinei din cauza înmulţirii cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 din Ilfov.

„Este o opinie exprimată în spaţiul public, trebuie să o luăm exact aşa cum a fost dată, ştim cu toţii că această ipoteză există”, a spus Nicuşor Dan despre declaraţia lui Voiculescu. Ce a declarat Vlad Voiculescu  ”Avem aproape 10.000 de cazuri în ultimele şapte zile. Secţiile ATI sunt pline.

Dacă lucrurile continuă aşa, cu siguranţă va trebui luată în considerare solicitarea de carantină. Voi avea o discuţie cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a spus Voiculescu la Europa FM.  În ultimele 24 de ore, România a depăşit pragul de 200 de decese, un număr de 213 persoane pierzându-şi viaţa în urma infectării cu SARS-CoV-2.

Alte 1.276 de persoane sunt internate în ATI. Până marţi, în România au fost confirmate 524.675 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 416.797 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.439 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Comenteaza