Ultimele predicții făcute de Bill Gates despre Covid: „Următoarele 4-6 luni ar putea fi cele mai critice din pandemie”

Ultimele predicții făcute de Bill Gates despre Covid: „Următoarele 4-6 luni ar putea fi cele mai critice din pandemie”

Duminică, Bill Gates, a cărui fundație a contribuit la dezvoltarea și livrarea vaccinurilor împotriva coronavirus, a avertizat că următoarele patru-șase luni ar putea reprezenta cea mai gravă perioadă din pandemie.

„Din păcate, următoarele patru luni, chiar șase, ar putea fi cea mai gravă perioadă din pandemie. Previziunea IHME (Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății) arată peste 200.000 de decese în plus.

Dacă am respecta regulile, în ceea ce privește purtarea măștilor și evitarea aglomerațiilor, am putea reduce procentul mare de decese“, a spus potrivit Aleph News, co-președintele Fundației Bill și Melinda Gates.

În ultimele săptămâni, SUA s-a confruntat cu un număr record de cazuri, decese și spitalizări. „Am crezut că SUA se vor descurca mai bine“, a mărturisit Gates, care în 2015 a avertizat lumea despre o astfel de pandemie.

„Când am făcut predicțiile în 2015, am vorbit de numărul mare de decese care ar putea să apară. Deci, acest virus ar putea fi mai fatal decât este. Impactul economic în SUA și în întreaga lume a fost mult mai mare decât predicțiile pe care le-am făcut acum cinci ani“, a spus el.

Bill Gates spune că trebuie crescută capacitatea de vaccinare: „Vor fi unele aprobate în lunile următoare, a căror producție este mai ușor de extins“. 

Gates a fost întrebat dacă se va vaccina în mod public, ținând cont că foștii președinți americani Bill Clinton, George Bush și Barack Obama au anunțat că vor să facă asta pentru a crește încrederea oamenilor în ser. Cofondatorul Microsoft a spus: „Voi face la fel. Când va veni rândul meu, mă voi vaccina public, pentru că cred că este un beneficiu pentru toți oamenii să nu transmitem acest virus“.

Comenteaza