O femeie a murit de hemoragie cerebrală la trei zile după vaccinul anti-COVID

O femeie a murit de hemoragie cerebrală la trei zile după vaccinul anti-COVID
| Foto: Observatornews.ro.

O femeie din Japonia, în vârstă de 60 de ani, a murit de hemoragie cerebrală la trei zile după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului cu serul de la Pfizer.

„Hemoragia cerebrală suspectată ca fiind cauza este relativ frecventă în rândul persoanelor între 40 şi 60 de ani şi în acest moment, pe baza exemplelor din străinătate, nu pare să fie o legătură între hemoragii cerebrale şi vaccinul anti-coronavirus”, potrivit ministerului, care îl citează pe Tomohiro Morio, un medic consilier al guvernului.

„Poate fi un caz întâmplător, dar este necesar să colectăm mai multe informații și să facem o evaluare în viitoarele grupuri de lucru”, adaugă ministerul, potrivit alephnews.ro.

Reprezentanții Pfizer din Japonia nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. Pfizer a declarat în noiembrie că eficacitatea vaccinului este consistentă în rândul grupurilor de vârstă şi etnice şi că nu există efecte secundare majore, semn că imunizarea poate fi utilizată pe scară largă în întreaga lume.

Autorităţile globale din domeniul sănătăţii au lăudat dezvoltarea rapidă de vaccinuri anti-COVID sigure şi eficiente, dar au avertizat persoanele cu afecţiuni grave de sănătate să consulte mai întâi medicul.

Comenteaza