Zeci de proxeneți și interlopi, lăsați liberi de judecători. Ce avere li s-a confiscat

Zeci de proxeneți și interlopi, lăsați liberi de judecători. Ce avere li s-a confiscat
| Foto: diicot

Din cele 165 de persoane audiate de DIICOT pentru operațiuni de proxenetism, au fost arestate doar șapte. chiar şi aceste 7 persoane propuse pentru reţinere au primit arest la domiciliu.

O acţiune cum rar s-a văzut în România a avut loc zilele trecute, când procurorii au dat năvălit peste mafioţii din Galaţi şi nu numai.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 74 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Galați, Brăila și Dâmbovița.

Totuşi, din 74 de precheziţii şi 165 de audiaţi, doar 7 persoane au propuse pentru arestare, iar judecătorii au decis că în cazul acestor 7 persoane se impune doar arestul la domiciliu.

Acţiunea vine la scurt timp după destructurarea clanului de proxeneți Spaidăr, de la care polițiștii au confiscat mai toată averea și tot ce putea fi confiscat, inclusiv un bolid de lux Lamborghini Anventador.

Acțiunea de amploare a procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Galați și a ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați a vizat destructurarea uneia dintre cele mai mari grupări infracționale organizate, specializate în comercializarea de droguri de risc și mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza județelor Galați și Brăila, dar și a altor persoane care desfășoară activități infracționale similare pe raza celor două județe.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate diverse cantități de droguri de risc și mare risc, substanțe psihoactive și diverse sume de bani.

Averea clanului de proxeneţi Spaidăr a fost scoasă la licitaţie de statul român, după destructurarea clanului, printre bunurile de lux aflându-se şi un bolid Lamborghini Aventador, în valoare de sute de mii de euro, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza