Răsturnare șoc de situație în cazul crimei de la Iași. Cine i-a ucis pe cei doi studenți?

Răsturnare șoc de situație în cazul crimei de la Iași. Cine i-a ucis pe cei doi studenți?
| Foto: bzi.ro

Anchetatorii dublei crime din Iași compară această crimă cu cazul „Elodia”. 

Conform autorităților metodele folosite în cazul „Elodia” vor fi utilizate și în cazul uciderii celor doi studenți de la Iași.  Criminaliștii care se ocupă de elucidarea misterului în cazul dublului asasinat din cartierul Moara de Vânt apelează la un aparat care a ajutat în dosarul dispariției avocatei Elodia.

Dezvăluirile au fost făcute de Raluca Andrei- avocata principalului suspect în cazul dublei crime de la Iași. Ea a declarat că în cadrul anchetei se va apela la metode folosite în cazul „Elodia”.

Reprezentantul legal al lui Ahmed Sami El Bourkadi susține că informația i-au dat-o chiar criminaliștii care se ocupă de caz.

Poliția apelează la un aparat, același pe care l-au folosit anchetatorii în cazul „Elodia”, pentru a afla mai multe despre moartea Ioanei Vanesa Burlacu și a iubitului ei Youssef Jniyah.

„În cursul cercetărilor, criminaliștii mi-au spus că au „o surpriză” pentru mine. I-am întrebat despre ce este vorba și mi-au spus că ar urma să folosească un aparat care ar fi fost utilizat în celebrul caz „Elodia”.

Mi-au arătat un aparat de mici dimensiuni, care, chipurile, ar detecta urme de sânge în ciuda unor potențiale obstacole. Ca să vă spun foarte sincer, nu știu dacă au vorbit serios sau nu. În orice caz, eu le-am spus că pot folosi tot ce doresc, numai să reușim să înaintăm în acest caz”, a declarat duminică avocata Raluca Andrei. 

Avocata principalului suspect nu a dat detalii cu privire la flosirea aparatului. Aceasta a anunțat că nu știe dacă a fost sau nu utilizat deja. Totuși, ea a menționat că rudele studentului marocan ucis, Youssef Jniyah, ar fi ajuns la Iași, la finalul săptămânii trecute.

„Nu știu ca acel aparat, ce ar fi fost utilizat în cazul avocatei Elodia Marilena Ghinescu, să fi fost folosit deja și în dosarul nostru. Eu rămân sceptică în această privință, dar vom vedea… Însă vă pot confirma că, în urmă cu câteva zile, la Iași ar fi venit rudele victimei Youssef Jniyah. Am înțeles că tatăl acestuia ar fi trebuit să dea o declarație în dosar”, a specificat avocata Raluca Andrei.

Avocata a declarat, de asemenea, că a contestat prelungirea arestării preventive în cazul clientului ei, Ahmed Sami El Bourkadi și așteaptă decizia judecătorilor, potrivit știrilekanald.ro.

Comenteaza