Raportul OFICIAL în tragedia de la Caracal. Detalii exclusive despre ce s-a întâmplat

Raportul OFICIAL în tragedia de la Caracal. Detalii exclusive despre ce s-a întâmplat
| Foto: gandul.ro

Reprezentanții Avocatului Poporului au analizat cazul Caraca. Lipsa de profesionalism a autorităților este una dintre cauzele principale care au dus la moartea celor două fete. 

Avocatul Poporului a realizat un studiu amplu legat de nivelul de profesionalism dar și calitatea dotărilor polițiștilor, la nivel național. În acest context, au fost analizate mai multe cazuri punctuale, între care și tragedia de la Caracal.

Specialiștii au vrut sa vadă cum a fost posibil ca mecanicul auto Gheorghe Dincă să răpească două fete pe care să le violeze, să le ucidă și să le ardă, fără ca autoritățile să-l poată opri în timp util. Mai mult, una dintre victime a și reușit să sune la 112, însă autoritățile nu au reușit să localizeze apelul la timp.

„În cazul Caracal a fost o situație de disfuncționalități la nivelul Poliției. Am avut, nu neapărat legat de această situație, sesizări ca în acea zonă nu se efectuează un serviciu de noapte și chiar după-amiaza târziu nu mai reușești să ai acces la Poliție nici dacă suni la 112.

Adevărul e că, în paralel cu demersurile noastre, au fost luate unele măsuri pentru reglementarea deficiențelor”, a spus Mircea Criste, adjunctul Avocatului Poporului.

Într-un raport special întocmit de specialiștii Avocatului Poporului, se arată că Poliția Română trece printr-o perioadă de deprofesionalizare, generată de plecarea la pensie a polițiștilor cu experiență, la care se adaugă și dotările insuficiente, potrivit gandul.ro

Comenteaza